Een hor kopen is de ideale manier om te kunnen genieten van een lekkere frisse lucht in huis zonder dat je bang hoeft te zijn voor kruiperige insecten. In deze tekst gaan we dan ook kijken wat een hor precies voor je kan betekenen en welke soorten horren er allemaal zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een hor plaatsen voor een raam, maar ook absoluut voor een deur. Er zijn een hele hoop verschillende horren op de markt die allemaal op hun eigen manier op een goede manier werken. Laten we een kijkje nemen bij de hor, waar je hem voor gebruikt en wat de voordelen van de verschillende horren zijn.

Wat is een hor precies?
Een hor is dus allereerst een manier om insecten buiten te houden. Dat komt omdat een hor een mechanisme is wat bestaat uit een frame met daarin een stuk gaas. Dit gaas is fijn genoeg waardoor insecten er niet door heen passen. Wanneer het gaas niet fijn genoeg zou zijn, zouden de insecten namelijk door het gaas heen kunnen kruipen. Doordat het nu niet kan, vliegen ze er letterlijk tegenaan en zullen ze weer wegvliegen omdat ze niet verder kunnen komen. Daarentegen betekent dat niet dat er geen frisse lucht binnen kan komen. Dat zou betekenen dat je namelijk net zo goed het raam dicht zou kunnen doen.

Wat voor soort horren?
Er zijn dus verschillende soorten horren te krijgen. De eerste is de normale hor. Bij deze hor wordt er een soort tweede raam of deur geplaatst achter de eerste. Wanneer je een raam of deur opent, blijft er dus nog een tweede die dicht blijft zitten. Deze moet je fysiek open doen om een geheel open raam of deur te krijgen. Bij een tweede heb je een soort los stuk wat je neer zet in het raam. Dit kun je dus ook weer verwijderen wanneer je het raam dicht doet zodat deze niet in het zicht blijft. Een derde manier is nog door middel van een rolhor. Dat is een hor die je ophangt bovenaan het raam. Je rolt hem naar beneden net als je zou doen bij een rolgordijn.

Voordelen van een hor voor het raam
Het grootste voordeel aan een hor is natuurlijk het tegenhouden van de insecten. Je kunt een raam openzetten zonder dat je bang hoeft te zijn voor muggenbulten of andere vervelende bijkomstigheden die muggen kunnen veroorzaken. Daarentegen heb je wel een frisse lucht in huis en kun je het huis een beetje af laten koelen door de frisse lucht. Er zijn dus verschillende horren die je bij het raam of de deur kan plaatsen om het gewenste effect te krijgen.

Bron: Doehetzelf.nl