Wil jij ook graag zo’n sfeervolle, industriële woonkamer of werkplek, maar weet je niet zo goed hoe je dit aan moet pakken? Lees hier welke dingen niet mogen ontbreken:

Wat is een industriële woonstijl precies?

Allereerst, een industriële kamer voelt ‘echt’ en ‘rauw’ aan. Een industriële woonstijl is ruw en stoer en het interieur kenmerkt zich door het gebruik van neutrale kleuren zoals wit, bruin en grijs. Ouderwetse maar tijdloze materialen zorgen voor een robuuste en functionele sfeer. Je krijgt dan ook een beetje het gevoel dat je in een fabriekshal staat. Maar dat betekent niet dat je met deze stijl geen gezellige woonkamer of werkplek kunt maken!

Kies de juiste materialen

Materiaalkeuze is belangrijk, zeker voor een industriële stijl. Een muur van bakstenen is een must. Heb je een prachtig afgewerkt nieuwbouwhuis? Dan kies je gewoon voor een behang met een steenprint. Ook onmisbaar zijn stoere materialen als beton en hout. Tegenwoordig zie je steeds meer lampen met een betonnen lampenstandaard; die zijn perfect voor jouw industriële woonkamer of werkplek. Daarnaast kun je denken aan stalen elementen. Een stoere basis is dan bijvoorbeeld een industriële eettafel of -bureau. Hiermee is de toon gelijk gezet! Of je nu een ijzeren stellingkast of koperen waxinelichtjeshouders hebt, een beetje metaal is in ieder geval gewenst. 

industriële lamp woonstijl

 

Vergeet de details niet

Fabriekslampen zijn essentieel in een industrieel interieur. Een lampje zonder kap of juist een enorme blikvanger zijn goede details voor in huis. Vind je dit niets? Er zijn gelukkig ook voldoende andere stoere lampen te vinden! Ook een leren bank, het liefste eentje die een beetje versleten is, is een passende aanvulling voor je interieur. Voor je werkplek is een kapstok gemaakt van ijzeren pijpen is een leuke touch. Een industriële stijl hoeft niet perfect te zijn. Sterker nog, het is het beste als je meubels een beetje bekrast zijn. Door deze gebruikerssporen krijgen ze nóg meer karakter.

Tweedehands pareltjes voor je industriële woonkamer of werkplek

Spullen met een geschiedenis creëren een authentiek gevoel. Ga naar de kringloop voor unieke vondsten, zoals een houten kist of vintage stoeltjes. Of struin rustig allerlei Marktplaatspagina’s af om je industriële woonkamer of werkplek helemaal af te maken. Je vindt er gegarandeerd betaalbare én schitterende items voor een industrieel interieur. Ook hier kun je creatief zijn; gebruik bijvoorbeeld metalen blokken als boekensteun. Door dingen te hergebruiken, ben je ook nog eens duurzaam verantwoord bezig.

Combineer met andere stijlen

Een industriële woonstijl is eenvoudig en stoer, maar je kunt natuurlijk combineren met andere woonstijlen. Je kunt bijvoorbeeld sommige elementen in huis een ander tintje geven, bijvoorbeeld door te samenwerken met vintage en retro stijlen. Of ga aan de slag met bloemen voor een vleugje luchtigheid in huis. Zet bijvoorbeeld een stalen ladder tegen de muur en hang daar lieflijke plantjes aan. Zolang je er maar voor zorgt dat het totaalplaatje kracht en sfeer uitstraalt. Veel plezier in jouw prachtige, industriële huis of kantoor! 

Kijk voor nog meer inspiratie ook eens op industrialliving.nl