De tijd dat de keuken alleen de plek is om gehaast te ontbijten of snel het avondeten te maken is allang voorbij. Integendeel zelfs, want de keuken is juist de plek in het huis waar iedereen samenkomt. Bijkomen van de dag, verhalen vertellen en gezellig samen eten en borrelen met vrienden en familie. Het is een plek waar herinneringen worden gemaakt. Deze moet dan ook helemaal ingericht zijn in jouw smaak. Houd je wel van een beetje luxe? Met onderstaande tips creëer je een luxe keuken!

Rust en ruimte

Na een lange werkdag wil je graag even rustig bijkomen. Het helpt dan niet als je keuken vol staat met allemaal spullen, ook niet met spullen die je dagelijks gebruikt. Denk aan snijplanken, waterkoker of broodrooster: berg deze spullen juist op! Dit draagt namelijk niet alleen bij aan jouw eigen gemoedstoestand, maar ook aan de uitstraling van je keuken. Een opgeruimde keuken ziet er niet alleen schoner uit, maar ook luxer. Dit komt doordat hij er dan groter uitziet. 

Ga de hoogte in

Niet iedereen is gezegend met een hoog plafond. Ben je dat echter wel? Maak hier dan ook goed gebruik van! Plaats keukenkastjes hoog aan de muur. Hier kun je weer spullen in kwijt die je niet dagelijks nodig hebt. Hoge keukenkastjes geven een chique gevoel en ook kun je eventuele planken daaronder nog eens leuk aankleden. Denk bijvoorbeeld aan een mooi kookboek, hangplanten of andere luxe accessoires. Ook kun je natuurlijk persoonlijke spullen neerzetten, zoals fotolijstjes of kleine kunstwerkjes.

Luxe meubels

Meubels bepalen de sfeer in een ruimte. Zo ook in een keuken. Als je bijvoorbeeld een houten eettafel hebt, creëer je al gauw een landelijke sfeer. Een luxe uitstraling aan je keuken geef door je middel van donkere tinten te gebruiken. Zwart vinden veel mensen gewaagd, maar je bent dan wel van een ding verzekerd: het zal nooit uit de mode raken. Luxe eetkamerstoelen plaatsen zorgen er ook voor dat je een chique uitstraling krijgt, net zoals bijvoorbeeld een wijnrek neer te zetten. Door een beetje met meubels te spelen, kom je er vanzelf achter hoe je het beste in jouw ruimte een luxueus gevoel creëert. Kijk eens op www.solfelt.nl.

Nieuwste snufjes

Wil je niet gelijk je hele interieur omgooien, maar wil je wel een een frisse en moderne uitstraling creëren? Installeer dan de nieuwste snufjes, zoals een quooker, een koelkast met touchscreen of een verticale afzuigkap.