Jij wilt toch ook de woning optimaal benutten? Maak dan van de smalle donkere zolder een ruime lichte kamer door een nieuwe dakkapel plaatsen door Perfect Dakkapellen. Het plaatsen zelf gaat in één dag, de totale afwerking is ongeveer een week. Na die week kun je de zolder voor verschillende doeleinden gebruiken, en je woning is gelijk meer waard.

De kosten vallen mee

Een nieuwe dakkapel plaatsen door professioneel bedrijf kan vaak vergunningsvrij. De eenvoudigste manier om dat te ontdekken is rondkijken in de wijk. Misschien staan alle dakkapellen aan de achterzijde van de woning, en allen een meter van de buren vandaan? Mogelijk staan de dakkapellen altijd een stukje onder het nok en boven de goot. Als dat overal het geval is, dan kun je er vanuit gaan dat je op die manier zonder bouwvergunning een dakkapel mag laten plaatsen. Online staan de prijzen van prefab onderhoudsvrije kunststof dakkapellen, en zo kun je een beetje inschatten wat het gaat kosten. Daar komen nog wel wat kosten bij, je moet immers van de zolder echt een kamertje maken. Dit is trouwens een leuk karwei voor de doe-het-zelver. Bedenk bij dit alles, je verdient het terug. De woning is gelijk meer waard, een huis met een ruime lichte zolder is sneller verkocht voor een goede prijs.

Hoe te werk gaan

Een nieuwe dakkapel plaatsen door professioneel bedrijf is dus al snel interessant. Het gaat ook snel, want op een dag zonder neerslag maken timmerlieden een gat in het dak, later komt er een vrachtwagen met de prefab dakkapel en een hijskraan. Deze plaatst de dakkapel, en de timmerlieden maken het dak weer dicht. Hierin wel een tip. Als het gat in het dak er is en de hijskraan in de straat, om dan het materiaal om de zolder af te timmeren op te voeren. Dan ligt het klaar op zolder, en iets naar boven brengen met een hijskraan gaat sneller dan via de trap. Een andere tip is, wees bij zolders nooit zuinig met isolatiemateriaal. Isolatiemateriaal is niet zo duur, en een goed geïsoleerde zolder verdien je terug door een lagere energierekening. Wat rest is het kiezen. Als je besluit tot een nieuwe dakkapel plaatsen door professioneel bedrijf, welk model dakkapel? Er is veel keuze, en allen zijn van de meest moderne materialen. Bijvoorbeeld een kunststof dakkapel met HR ++ glas is geen uitzondering. Bij een nieuwe dakkapel plaatsen door professioneel bedrijf zit de keuze in het model dakkapel.

Meer blogs lezen? Dat kan hier.