Wil jij een nieuwe kantoorkast kopen? Dan merk je dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn. Maar hoe kies jij de perfecte kantoorkast voor jou uit? Uiteraard moet een kantoorkast sterk zijn. Maar waaraan moet een kast voor je kantoor nog zoal voldoen? En vind je ook effectief die kast die jij voor ogen had? Goed overwegen en alles op een rijtje zetten is de boodschap. Wij geven jou hier alvast een reeks eigenschappen van een kantoorkast. Zo kun jij makkelijker je keuze maken. Laat je inspireren!

1. De indeling van de kast

In functie van de spullen die jij in je kantoorkast wilt opbergen, kies je voor een bepaalde indeling. Er bestaan kasten met uitsluitend legplanken. Deze zijn ideaal voor het plaatsen van ringmappen of van archiefdozen. Daarnaast bestaan er kasten met een systeem waarin je hangdossiers kunt ophangen. Kasten met lades behoren ook tot kantoorkasten. Elke lade kan bijvoorbeeld één groot vak zijn waarin je zelf probeert een indeling te maken. Dit mondt dan vaak uit tot het zelf plaatsen van allerlei kleine doosjes in je lade. Er bestaan echter ook lades waarin al een vakverdeling is aangebracht. En er bestaan lades waarin een systeem voor hangdossiers is ingebouwd. Naast de standaard indelingen bestaan er ook nog speciale kasten zoals bijvoorbeeld platte archiefkasten voor het horizontaal opbergen grote vellen papier zoals bouwplannen. En er bestaan kasten die ingedeeld zijn met hele kleine vakjes. Voor elk wat wils, mogen we hier gerust zeggen.

2. De deuren

Bij de aankoop van een kantoorkast is het zeer belangrijk om het soort deuren te kiezen. Alles hangt af van de ruimte die je voor de kast hebt. Draaideuren nemen veel plaats in. Schuifdeuren zijn een oplossing voor kleinere ruimtes. Bij schuifdeuren heb je wel altijd minstens één gedeelte van de kast dat afgesloten blijft. Hiervoor bestaat dan weer een andere oplossing: de roldeuren. De deuren rollen opzij of omhoog/omlaag en rollen in binnenkant van de kast zodat ze volledig uit de weg zitten. Op die manier is de volledige inhoud van je kast bereikbaar.

3. De stijl en uitstraling van de kast

Naast het functionele aspect, is ook de uitstraling van je kast van belang. Pas ze aan aan de stijl van de omgeving: modern, stoer, industrieel, minimalistisch, landelijk of klassiek. Denk aan details zoals de kleur, de handgrepen, scharnieren en eventueel poten. Kantoorkasten kopen kan namelijk in alle afmetingen, kleuren en stijlen. Als je je kantoor inricht, doe dit dan op dezelfde manier als wanneer je je woning zou inrichten: stijlvol, evenwichtig en volgens je eigen voorkeuren.

Officetopper.com