De meeste Nederlandse woningen zijn niet gelijkvloers en hebben dan ook een trap. Een trap is een noodzakelijk onderdeel van een huis met meerdere verdiepingen. Een van de belangrijkste vereisten van een trap in vrijwel elk huis, is dat deze zo veilig mogelijk is. Vooral de trap van de begane grond naar de eerste verdieping is meestal zeer veel gebruikt, omdat de slaapkamers vaak op de eerste verdiepingen zijn. Vooral met kinderen wil het nog weleens gebeuren dat er een wedstrijd wordt gemaakt van het zo snel mogelijk op en afgaan van de trap. Een trapleuning is de eerste stap naar een veilige trap, maar hiermee is het nog niet gedaan. Veel gelakte en houten trappen zijn namelijk ook nog eens erg glad, waardoor je vooral wanneer je deze met sokken betreedt, je zeer snel uitglijdt.

Tip: Antislip trap strip zelfklevend tegen gladde traptreden!

Kies het design antislip rubber tape dat het beste bij jouw trap past

De trap is behoorlijk groot van formaat en is daarmee een significant component binnen het huis en interieur. Naast het feit dat deze veilig moet zijn, wil je natuurlijk ook dat deze er zo mooi mogelijk uit ziet. De meeste mensen vinden een niet beklede trap het mooist. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trap van diverse metaalsoorten of zoals in de meeste huishoudens, een houten trap. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk afbreuk doet aan de looks van de trap en deze wel veilig houdt, is een antislip tape een uitkomst. De rubberen tape is namelijk te verkrijgen in diverse kleuren, zodat je precies de passende kleur kan kiezen die past bij jouw trap.

Uitgelicht: Kwaliteiten in Anti slip tape

Een anti slip strip beschermt de verf en lak op de trap

Bij het gebruik van de trap zijn er specifieke delen die het meest onderhevig zijn aan het gebruik en waarbij dit ook zichtbaar is. Je ziet dit vaak snel terug op trappen met tapijt, maar ook op houten trappen is het zichtbaar op welke plekken de trap het meest gebruikt wordt. In het midden op de hoeken van de tredes begint de trap, de verf en de lak dan ook het snelst af te slijten. Door te kiezen voor een anti slip rubberen strip, zorg je niet alleen voor een veiligere trap, maar bescherm je ook deze plekken op de trap tegen slijtage. Een antistrip slip zorgt op de lange termijn er dan ook voor dat de trap minder vaak overgeverfd hoeft te worden en minder snel beschadigd raakt.