De juiste vloer kiezen is misschien niet altijd even makkelijk. Er spelen namelijk nogal wat factoren mee. Tenslotte kies je graag een pvc vloer die je mooi vindt, maar past deze vloer wel in de ruimte waar hij moet komen? Daarbij moet je rekening houden bij het kiezen van een vloer met de samenstelling van je huishouden. Heb je huisdieren of kinderen of woon je alleen en ben je weinig thuis? Wil je een onderhoudsvriendelijke vloer of maakt het niet zo uit? Welke kleur moet de vloer zijn en heeft een bepaalde kleur nog voor- of nadelen? Allemaal vragen die op je af komen als je zoiets belangrijks gaat kiezen als een vloer.

Een donkere of lichte pvc vloer

Een vloer heeft namelijk een behoorlijke impact op de sfeer. Een vloer kan een eyecatcher zijn of juist rust creëren. Zo legt een lichte vloer juist de nadruk op de meubels en een donkere vloer trekt eerder zelf de aandacht. Ook de lichtval speelt een belangrijke rol. Een ruimte waar veel natuurlijke lichtinval is, laat de vloer ook meer tot zijn recht komen. Natuurlijk kan een bepaalde vloer de ruimte niet groter maken, maar hij kan de ruimte wel groter of kleiner laten lijken. het werkt dus beide kanten op. Een grote kille ruimte wordt juist warmer en knusser met bijvoorbeeld donkere pvc laminaat vloeren, een donkere pvc vloer of een donker tapijt. Bij lage plafonds of kleinere ruimtes kun je juist beter voor de lichtere pvc vloeren kiezen om een ruimtelijker effect te bereiken. Een goed voorbeeld zijn bijvoorbeeld de whitewash pvc laminaat vloeren of de lichtere houtdessins.

Van donker naar licht

Natuurlijk moet je ook rekening houden met de inrichting van je interieur. Meubelen van bepaalde houtsoorten kunnen niet altijd zomaar met ieder houtdessin op de vloer gecombineerd worden. Een natuurlijk contrast is geen enkel probleem en zijn er veel overeenkomsten met de vloer en de meubelen, zorg dan voor contrasterende effecten. Bijvoorbeeld door kleur aan te brengen bij de eetkamerstoelen als de tafel dezelfde houtkleur als de pvc vloer heeft. In de natuur zie je vaak dat de kleuren op de grond donkerder zijn dan de kleuren boven de grond, vaak voelt dat ook prettig in huis. Dus dat betekent dan dat de vloer het donkerst is, de muren lichter en het plafond het meest licht van kleur.

Welk type vloer

Natuurlijk moet er in de badkamer of keuken een ander type vloer komen dan in de slaapkamer. Hoewel er laminaat pvc vloeren en pvc vloeren zijn die in iedere ruimte passen, dus ook in de natte ruimtes. Het is in ieder geval belangrijk dat de vloer duurzaam is en ook wat dat betreft zit je bij deze vloeren goed. Er is ontzettend veel keus in bijvoorbeeld pvc vloeren, sommige vloeren zijn ook echt bijna niet van echt hout te onderscheiden. Dat betekent dat je bij een pvc vloer kunt kiezen voor de uitstraling van echt hout, zelfs in een visgraatpatroon, maar dat je wel het gebruikersgemak en de duurzaamheid van het pvc of het pvc laminaat hebt. Ook bij het pvc laminaat is een ruime keus, waardoor er voor ieder interieur en elke stijl een passende vloer te vinden is. Dit soort vloeren vragen weinig onderhoud en blijven heel lang mooi.