Het aanbod van meubilair is zowel online als ‘ouderwets’ bij de meubelboulevard enorm groot. Denk hierbij alleen al aan al de landelijke meubelen en designmeubelen. Hiernaast heb je ook nog een scala aan mogelijkheden om zelf meubelen te (laten) maken van eindeloos veel houtsoorten. Een populaire keuze voor houten meubelen is eikenhout. Eikenhout wordt veel gebruikt in de productie van meubelen. Waarom? Dat lees je in dit artikel. 

Eikenhout is duurzaam

Eén van de belangrijkste eigenschappen en tevens voordelen van eikenhout is de duurzaamheid. Deze houtsoort staat namelijk bekend om zijn hardheid en gaat hierdoor lang mee. Zo kun je levensjaren lang genieten van eikenhouten meubelen zonder dat deze sporen van slijtage te vertonen. De meubelen kunnen door de hardheid uitstekend tegen een stootje, of twee. Wanneer je er echt zuinig op bent, kun je het regelmatig onderhouden. Op deze manier blijft het meubel zeker lang mooi en veel tijd neemt het echt niet in beslag. Eikenhout behoeft namelijk weinig onderhoud. Prima investering dan toch? Voor de specifieke behandeling van jouw meubel, kun je het beste terecht bij de verkoper. 

… en bewerkelijk

Ondanks de hardheid is het hout erg goed te bewerken. Dit is een tweede reden waardoor eiken veelal voor meubels wordt gebruikt. Door de bewerkbaarheid kun je er namelijk veel verschillende vormen en maten meubelstukken van maken. Strak, robuust, rond, vierkant: met eikenhout is vrijwel alles mogelijk. 

Een charmante uitstraling

Naast de duurzaamheid en bewerkbaarheid, hebben eikenhouten meubelen een charmante, natuurlijke uitstraling. Dit komt mede door de zichtbare nerven in het hout. Het meubilair levert op deze manier een grote bijdrage aan een landelijke, natuurlijke of zelfs industriële uitstraling in de kamer. Of het nu gaat om een salontafel, boekenkast of de verstopte draaideurkast in je slaapkamer: één en al charme in je woning. Wist je trouwens dat er binnen eikenhout ook diverse originele kleuren beschikbaar zijn? Dit heeft te maken met de regio waar het eikenhout uit afkomstig is en weke behandeling deze heeft ondergaan. Het ruime aanbod in neutraal, donker of licht hout zorgt ervoor dat het in ieder interieur toepasbaar en stijlvol is. 

Met een eikenhouten meubel haal je dus een uitstekend, charmant en duurzaam meubelstuk in huis waar je levensjaren lang profijt en plezier van hebt!