Omdat veel werknemers op afstand werken, hebben veel bedrijven meer verzoeken gekregen om een sta zit bureau te plaatsen voor een thuiskantoor. Als je begint met het onderzoeken van de sta zit opties, zijn er enkele essentiële elementen om in gedachten te houden. Het bureau dat voor iemand op kantoor werkt, is immers niet altijd geschikt voor gebruik in een thuiskantoor. Er kunnen bijvoorbeeld ruimte beperkingen zijn waar je aan moet denken, maak ook hoe het meubel er in de ruimte uitziet. Hoe dan ook, werkgevers die belast zijn met het uitrusten van een thuiskantoor met een sta zit bureau  hebben veel alternatieven om te verkennen. Daarom is het belangrijk om de essentiële elementen van een sta zit bureau voor een  thuiskantoor gebruik te herkennen.

Hoogtebereik

Bij het kiezen van een sta zit bureau voor een thuiskantoor, is het belangrijk op te merken dat het bereik van de hoogte-opties varieert. Daarom moeten werkgevers de mogelijke alternatieven evalueren. Je moet rekening houden met de fysieke lengte van de werknemer om de juiste te kiezen. Als meer dan één persoon het zal gebruiken, dan zal die informatie ook in overweging moeten worden genomen. Als algemene regel geldt dat het tafeloppervlak de onderarmen van de persoon moet laten rusten met de ellebogen evenwijdig aan of iets onder het bureaublad. Bovendien moet de hoogte van het bureau de bovenkant van het computerscherm op ooghoogte plaatsen. Het hebben van een reeks bureauhoogte-opties beschikbaar om vanuit huis zaken te doen, voldoet aan beide behoeften.

Stijl en kleuren

Zodra je de keuzes op basis van de hoogte hebt beperkt, moeten werkgevers kijken naar de stijl en kleuren die worden aangeboden. Sta zit bureaus zijn gemaakt van verschillende materialen en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Sommige zijn ontworpen met echte hardhouten bladen en metalen frames, terwijl andere zijn vervaardigd met alle door de mens gemaakte materialen. Voordat je als werkgever een afwerking bepaalt, is het aan te raden dit eerst te overleggen met je medewerker. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de stijl en kleur van het sta zit bureau overeenkomen met de andere inrichting in het thuiskantoor

Soorten liftmechanismen

Er zijn verschillende soorten lift mechanismen waarmee je de hoogte van een verstelbaar bureau kunt aanpassen. Ze zijn meestal of elektrisch of handmatig, maar het is ook mogelijk om bureaus te vinden die beide hebben. In de thuisomgeving maakt de nabijheid van het bureau tot het stopcontact de elektrische lift mogelijk geen haalbare keuze. Om dit probleem op te lossen, moet je vertrouwen op een handmatige optie. De meest voorkomende handmatige hefmechanismen zijn cranks en hendels. De crank methode vereist wel enige fysieke inspanning, maar de fabrikanten beweren dat het vrijwel moeiteloos is. Het verhogen en verlagen van het bureaublad met een hendel omvat een contragewicht systeem dat lucht- of veer activering kan zijn. 

Opslagopties

Veel mensen beschouwen opbergmogelijkheden voor verstelbare bureaus als een noodzaak. Gelukkig bieden verschillende sta zit bureaus een verscheidenheid aan ladetypen. Er zijn zit sta bureaus die ofwel worden geleverd met ingebouwde zijlades of waarmee ze op een later tijdstip kunnen worden bevestigd. Sommige worden ook standaard geleverd met kleine lades voor potloden en ruimte voor je persoonlijke planners. De meeste van deze werkstations bieden echter geen opslag. Omdat deze basisfunctie een beperking is, moeten werkgevers contact opnemen met hun personeel met betrekking tot hun opslagbehoeftes voor een thuiskantoor. 

Bron: Thuiswerkwinkel