Het is belangrijk dat je je fijn voelt in huis, zeker in een centrale ruimte zoals de badkamer. Kan jouw badkamer wel een frisse wind gebruiken? Verschillende do-it-yourself tips kunnen je hierbij helpen!

Badkamer aanpakken kan goedkoop

Je badkamer aanpakken hoeft geen aanslag op je portemonnee te zijn. Met een ander opbergsysteem of een tof kleurtje op de wand kom je al een heel eind! Ga voor kleur in je badkamer door een muur te betegelen of gewoon een nieuw douchegordijn aan te schaffen. Ook kun je spelen met verlichting en accessoires. Maar je kunt natuurlijk tevens zelf de handen uit de mouwen steken en bijvoorbeeld de kranen spuiten in een andere kleur.

Kranen een andere kleur spuiten

Welke stijl je ook in je badkamer hebt, de kranen zijn er een doorslaggevend onderdeel van. Wanneer je deze een andere kleur maakt, zal er zeker sprake zijn van een frisse wind. Met brons of koper krijg je een ouderwets chique look. Een zwarte, matte kraan is juist meer stoer en modern. Je kranen spuit je het beste met een verf die ook geschikt is voor buiten, omdat het klimaat in een badkamer aan verandering onderhevig is. Plak de omgeving zorgvuldig af en spuiten maar!

gouden kraan spuiten

Stoer droogrek

Eerder noemde ik al dat je van alternatieve voorwerpen een uniek droogrek kunt maken. Een houten ladder kun je gebruiken als handdoekenrek. Ook hierbij geldt dat je selectief moet zijn in je materiaalgebruik: kies hout dat geschikt is voor vochtige omgevingen. Ook kun je bij de kringloop of bouwmarkt terecht voor oude waterleidingen. Deze kun je prima in elkaar monteren, waarmee je een stoer handdoekenrek krijgt. Perfect voor dat industriële tintje! 

Doe-het-zelf spiegel

Je spiegel; je kijkt er haast elke dag in. Verdient je spiegel dan niet een beetje aandacht? Door mozaïeksteentjes op de rand te lijmen, krijg je al een heel andere stijl. Ook kun je de spiegel plakken op een andere ondergrond, zoals een rieten deksel. Hang de spiegel aan een mooi touwtje en het geheel oogt een stuk speelser. Daarbij kun je natuurlijk altijd aan de gang gaan met stiften. Door krullen te tekenen op je spiegel of zelfs een patroon op je wandtegels te kleuren, creëer je kleurige effecten. Je kunt dus alle kanten op!