Kaarsen, ze mogen natuurlijk binnen geen enkel interieur ontbreken. Vooral tijdens de donkere dagen zorgen ze voor net dat stukje extra warmte en sfeer in jouw huis! Kaarsen zijn niet alleen een extra bron van licht, maar zijn ook een enorme toegevoegde waarde aan jou interieur. Zo kun je kiezen voor een dinerkaars, maar zijn ook gedraaide kaarsen steeds meer in opkomst. Vooral wanneer je een relatief strak interieur hebt, dan kan de toevoeging van een gedraaide kaars in plaats van een dinerkaars net de scherpe randjes ervan afhalen.

Wat zijn gedraaide kaarsen

Zoals het woord eigenlijk al zegt, zijn gedraaide kaarsen, kaarsen die zijn gedraaid. Mooi verhaal zal je denken, maar in de basis is het relatief eenvoudig. Doordat deze kaarsen, ook wel swirl kaarsen genoemd een speelse uitstraling hebben zijn ze perfect om te gebruiken voor verschillende gelegenheden. Heb jij een kaarsenhouder die je eigenlijk niet vindt passen bij jouw stijl? Dan kan door het gebruik van een gedraaide kaars deze houder ineens perfect passen binnen je interieur. Doordat een swirl kaars zorgt voor net dat kleine stuk speelse effect, haal je op deze manier eenvoudig de scherpe randjes van je interieur.

Hoe worden gedraaide kaarsen gemaakt?

Dat kaarsen niet meer alleen bedoelt zijn om te branden, dat is de laatste jaren steeds duidelijker geworden. Kaarsen zijn een echt stukje van ons interieur geworden. De welbekende gedraaide kaarsen zijn hier een perfect voorbeeld van. Deze kaarsen zijn namelijk bij uitstek geschikt voor net die extra touch binnen jouw interieur. Wist jij dat je deze gedraaide kaarsen ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Zo kun je eenvoudige kaarsen gebruiken die je wellicht anders niet meer zou gebruiken.

Zelf gedraaide kaarsen maken

Pak dus die saaie kaars die je graag wilt omtoveren tot een gedraaide kaars en pak een vaas of kan met warm water. Let wel op dat het water niet te warm is, dan blijf er namelijk niets over van je kaars. Doe vervolgens je de kaars in het warme water en laat de kaars even ‘weken’ na een minuut of 10-15 zou de kaars zacht moeten zijn. Wanneer dit niet het geval is, dan kan het zijn dat het water wat warmer moet of je de kaars iets langer in het water moet laten weken. Is de kaars zacht, haal hem dan uit het water om hem vervolgens plat te maken. Dit kan met je handen of met een roller. Nu kun je de kaars draaien en heb jij in letterlijk een handomdraai je eigen gedraaide kaars gemaakt!

Ook leuk om te lezen: hippe decoratie in je interieur? Dit zijn de mogelijkheden