Het gebruiken van een hoeslaken massagetafel zorgt voor extra hygiëne doordat je het hoeslaken na het behandelen van één of meerdere cliënten gemakkelijk kunt vervangen door een schoon hoeslaken. Een hoeslaken dient ook ter bescherming van de behandeltafel. Bovendien voelt een hoeslaken comfortabel, zacht en lekker aan voor die klant. Met een hoeslaken voor de massagetafel zien de massagetafels en behandelruimte er netjes verzorgd en professioneel uit.

Waarvoor dient een hoeslaken voor de massagetafel?

Een massagetafel hoeslaken wordt veel gebruikt bij fysiotherapiepraktijken en in massagepraktijken. Een hoeslaken is verkrijgbaar met of zonder uitsparing en is meestal verkrijgbaar in veel diverse kleuren. Het is hygiënisch om een hoeslaken voor op de massagetafel regelmatig te wassen, zorg er daarom voor dat je er altijd wat op voorraad hebt. Veel masseurs of therapeuten gebruiken onderzoekbankpapier voor extra hygiëne. Dit is natuurlijk een optie, maar wel een stuk minder comfortabel voor de cliënt die je moet behandelen. Bij praktijken waar de doorloop van klanten groot is, zoals een fysiopraktijk, is dit wel een goede optie.

De maatvoering van een hoeslaken voor op de massagetafel is meestal universeel. Een professionele hoeslaken massagetafel is gemaakt van badstof en rekbaar katoen. Dit is erg comfortabel, zacht en voelt lekker aan. Een massagetafel hoes heeft meestal de afmeting van 60 tot 80 cm en een lengte tot 200 cm. 

Een hoeslaken voor professioneel gebruik

Een hoeslaken gemaakt van badstof materiaal is n extra comfortabel en voelt zacht aan wanneer je er op ligt. Dit in tegenstelling tot een volledig katoenen hoeslaken. Een hoeslaken badstof wordt gemaakt van een goede kwaliteit katoen gecombineerd met polyester. Dit zorgt voor het comfortabele en zachte gevoel. Je kunt een badstof hoeslaken wassen op een temperatuur tot 40 graden. Het is het beste om voor het eerste keer gebruik de badstof hoeslaken te laten weken in lauw water. Hierdoor voorkom je dat de stof zal krimpen. Tevens raak je zo de overige losse pluisjes kwijt. 

Er zijn ontzettend veel soorten massages die je kunt uitvoeren. Het is daarom ideaal om ervoor te zorgen dat je een hoeslaken voor de massagetafel hebt in je praktijk. Of dit nou een ontspanningsmassage is of een behandeling door de fysiotherapeut, bij beide behandeling is een comfortabele hoeslaken onmisbaar. Over de hele wereld worden massages beoefend, elk voor een ander doel en in een andere vorm, maar een badstof hoeslaken voor de massagetafel zie je telkens weer terugkomen!