De industriële stijl is ongetwijfeld een van de meest populaire van tegenwoordig, zowel binnen bedrijven als in particuliere woningen. Vaak wordt gedacht dat een gietvloer te koud, te strak en te hard is om als basis gebruikt te worden in een gezellige woning. Het tegendeel is waar!

Gietvloeren dragen ongetwijfeld bij aan zowel de kwaliteit als de uitstraling van de woning. De mogelijkheden zijn haast oneindig. Dat maakt een duidelijk overzicht daarop dan ook belangrijk als je de juiste keuze wilt maken!

Vloeren voor particulieren…

Het spreekt voor zich dat een particuliere woning best wordt uitgebreid met een andere vloer dan een industriële omgeving. Hoewel de sfeer die gecreëerd wordt met een dergelijke vloer wel degelijk industrieel is, wil dat niet zeggen dat er geen huiselijke sfeer mee teweeggebracht kan worden in de woonkamer.

Dergelijke vloeren voor particuliere woningen voelen zacht aan, zien er effen en verzorgd uit, en worden daarbij op professionele wijze gelegd. Tenslotte is er keuze tussen verschillende kleuren, zodat u precies de vloer verkrijgt die perfect bij de uitstraling van de woonkamer past! Een \vloer hoeft dus niet saai te zijn. Een gietvloer is zelfs een meerwaarde voor de sfeer en gezelligheid in de woonkamer!

gietvloer in huis

…of voor bedrijven?

Bedrijven zijn dan weer veel met een dergelijke vloer omdat het de perfecte basis is voor tal van werkzaamheden. De vloer is niet enkel strak en industrieel, maar ook heel praktisch. Zo zijn ze erg hygiënisch, slijtvast en perfect geschikt voor de voedselsector (dergelijke vloeren zijn immers HACCP gecertificeerd). Er wordt daarbij doorgaans gebruik gemaakt van natuurlijke, kwalitatieve materialen, waardoor de vloeren ook nog eens duurzaam zijn. Tenslotte betaal je als bedrijf relatief minder bij een grotere vloer, aangezien de prijs vaak afneemt naarmate de gewenste oppervlakte groter is!

gietvloer kantoor bedrijven

Een gegoten vloer in de woonkamer als stevige, stijlvolle basis

Als huishouden wil je natuurlijk het beste uit je interieur halen, en een gietvloer kan daar ongetwijfeld aan bijdragen. Dergelijke vloeren zijn een méér dan stijlvolle basis voor elke inrichting, maar vooral in de woonkamer kun je met een gegoten vloer heel wat doen. De vloer professioneel laten leggen houdt niet enkel in dat je de uitstraling van de ruimte een niveau hoger tilt, het garandeert ook dat de vloer lang meegaat. Dus je bespaart op de lange termijn heel wat geld.

Daarbij is het ook mogelijk om te kiezen tussen ontelbare kleuren, patronen en afwerkingen. Voor elke stijl en woonkamer is er een perfecte vloer die bijdraagt aan de uitstraling en het comfort van de ruimte in kwestie. Ook kan een dergelijke vloer in combinatie gebracht worden met een ander materiaal, zoals natuursteen of hout. Op die manier verkrijg je een opvallende mix van strak én gezellig!

De vele voordelen van een gietvloer in de woonkamer

Een gietvloer biedt ongetwijfeld alleen maar voordelen. Een overzicht daarop is dan ook belangrijk als je meer uit je aankoop wil halen:

  1. Heel voordelig: Een dergelijke vloer is erg stijlvast, onderhoudsvriendelijk en duurzaam, waardoor je er heel wat mee kunt besparen. De initiële prijs van een vloer ligt vaak dan wel iets hoger, uiteindelijk komt de investering relatief goedkoop uit.
  2. Naadloos: Daarbij is een dergelijke vloer helemaal naadloos, wat de ruimte optisch groter en ook rustiger gaat doen lijken. De perfecte vloer dus om een ruim en vrij gevoel te hebben in de woning!
  3. Dempend en comfortabel: Tenslotte zijn dergelijke vloeren erg comfortabel om over te wandelen, zelfs zonder vloerverwarming of als je geen schoenen aan hebt. De ideale basis dus voor een woonkamer waar gespeeld, gewerkt en geleefd wordt!

Bron: Gietvloer-wand.nl