In de afgelopen paar maanden zijn we massaal begonnen aan het renoveren van onze woningen. Een nieuw kleurtje op de muur, nieuwe meubels, andere opstelling.. Je begrijpt het wel. Inmiddels ziet je woning er van binnen tiptop uit. Maar buiten valt er nog wel wat te doen. Maar je houdt de aankomende herfst ook in je achterhoofd. Gelukkig hebben wij de oplossing: een terrasoverkapping op maat

Wat is een terrasoverkapping?

Voor alle mensen die nu denken “huh, wat is dat?”. Een terrasoverkapping is een overkapping van aluminium (of van hout) in je tuin of terras die als aanbouw aan je woning of losstaand geplaatst kan worden. Met een overkapping creëer je een aparte ruimte in de tuin, waardoor je een knus en gezellig effect creëert. Een bankje of een volledige loungeset: dankzij een terrasoverkapping zit je altijd knus en droog in je tuin. 

Een terrasoverkapping met lamellendak

En nu komt het grote voordeel aan de terrasoverkappingen van Ekstravert: alle overkappingen worden uitgevoerd met een lamellendak! Dit houdt in dat het dak bestaat uit lamellen die open en gesloten kunnen worden. Hierdoor kun je op elk gewenst moment de juiste lichtinval bepalen. Schijnt de zon iets te hard en kun je wel wat verkoeling gebruiken? Sluit je lamellendak, zodat er een mooie schaduwplek ontstaat om onder te relaxen. Neemt de sterkte van de zon al iets af en wil je wat extra vitamine D opdoen? Dan open je het lamellendak, zodat het zonlicht gefilterd jouw kant op komt. Win-win! 

Zelf je terrasoverkapping samenstellen

Als je een nieuwe terrasoverkapping wil aanschaffen, wil je natuurlijk wel dat deze volledig aansluit op je woning en natuurlijk op jouw wensen. Zo kun je jouw terrasoverkapping bij Ekstravert laten uitvoeren in elke RAL kleur. En daarnaast kun je ook de lengte, breedte en diepte zelf aangeven. Zo kun je binnenkort ultiem genieten van je tuin inclusief nieuwe terrasoverkapping, of de zon nou schijnt of niet. 

Leuk om te weten: in de terrasoverkappingen van Ekstravert kunnen regensensoren geplaatst worden. Zo sluiten de lamellen direct als het begint te regenen. Hoef jij niets meer te doen. Dat is pas comfort!