Waar poets jij je tanden? Stift je je lippen, of scheer je je baard? Stieken breng je veel meer tijd door aan je badkamermeubel dan je in de eerste instantie denkt. Het lijkt slechts een praktisch meubelstuk, maar het is veel meer dan dat. Het is hét stuk design dat sfeer drukt op de ruimte. Met de juiste keuzes wordt je badmeubel het pronkstuk van je badkamer. Een sierraad voor de ruimte. In dit artikel een aantal tips zodat jij die juiste keuze kunt maken.

Dubbel of enkel

Enkel of dubbel? Als je een nieuw badkamermeubel gaat uitzoeken, sta je al gauw voor de keuze. Oftewel: twee wasbakken of één. Wat je kiest is natuurlijk allereerst afhankelijk van de ruimte. In een nisje van een meter twee wasbakken proppen heeft geen zin. Heb je een langere wand in de badkamer, dan is een badmeubel met dubbele wasbak geen gek idee. Vechtende kids om de kraan, in de rij staan voor de badkamer; verleden tijd. Een partner die staat te scheren als jij je haren wilt stylen ook. En je kunt allebei je favoriete verzorgingsproducten op het badmeubel laten staan: ruimte genoeg!

Gevoel van luxe

Vind jij het in een hotel ook zo heerlijk om de badkamer in te lopen? Vaak ziet deze er ontzettend luxe uit. Die luxe kun jij ook gewoon thuis ervaren: een waskom in je badkamer meubel zorgt voor een instant stijlboost. Wil jij graag zo’n stijlvolle wastafel? Let er bij het uitzoeken van je badkamermeubel op dat deze geschikt is voor het plaatsen van een waskom.

Kastdeuren op het badkamermeubel

Niet alle cremes, lotions en gels zijn even stijlvol verpakt. Die hoef je dus niet in het zicht. Een badmeubel met kastdeuren werkt alle potjes, flessen, sprays enzovoort erg netjes weg. Dat zorgt voor rust. En dat is, zeker in een badkamer waar je je vaak even kunt ontspannen, wel zo wenselijk.

Qua kastdeurtjes op je badkamermeubel is er keus genoeg. Hoogglans wit, stijlvol zwart of het nu zo populaire hout? Het heeft allemaal zijn eigen stijl. Kijk goed naar de tegels die in je badkamer liggen of komen te liggen en bepaal op basis daarvan welk kastdeurtje het beste past.

Design kraan

Naast de kastfronten, de wastafel en de handgrepen op je badkamer meubel is er nog een item wat bepalend is voor de uitstraling: de kraan. Het lijkt slechts een detail, maar een kraan kan je badmeubel maken of breken. Wanneer je eenmaal op zoek gaat naar een kraan, zie je dat er ontzettend veel moois te koop is. Erg gewild zijn inbouwkranen, vierkante kranen en de stijlvolle zwarte wastafelkranen.

Heb je geen zin om je badkamer te verbouwen maar wil je toch graag de ruimte nieuw leven inblazen? Het vervangen van het badkamermeubel is een overzichtelijke klus, zowel qua inspanning als budget. Maak ook van jouw badmeubel een pronkstuk!