Zonder kunst is je woning toch niet echt af? Heb je deze uitspraak regelmatig gehoord, maar kon je je er tot voorheen niets bij voorstellen? Dat begrijpen we. Bij kunst denken veel mensen namelijk nog steeds aan abstracte voorwerpen. Aan creatievelingen die hun hart en ziel blootgeven in een kunstwerk. En aan een bijzondere groep mensen die urenlang naar hetzelfde kunstwerk kunnen kijken. Dit betekent echter niet dat kunst enkel voor deze groep is weggelegd. Kunst is universeel. Het kent vele gezichten. Er bestaat niet slechts één definitie voor kunst. Dat maakt het juist zo interessant. Wanner je naar de moderne kunst bij Artihove kijkt, zal je wellicht overweldigd worden door het aanbod. Nooit geweten dat kunst zo veelzijdig kon zijn! Maar hoe belangrijk is kunst nu echt in huis?

Kunst geeft je woning karakter


Ben je pas verhuisd of heb je je huidige woning een ware make-over gegeven? Maar voelt het toch nog niet helemaal ‘af?’ Of mis je simpelweg het gevoel van thuiskomen? Dan is er een grote kans dat jij de juiste kunst mist in huis. Waar veel mensen direct naar accessoires grijpen om de sfeer in hun woning te verbeteren, vergeten ze vaak wat echte kunstobjecten kunnen doen. Accessoires geven wellicht iets meer sfeer. Kunst geeft een woning karakter, meer bezieling en een eigen uitstraling. Precies wat je nodig hebt om jouw woning persoonlijker en sfeervoller te maken. Het is dan ook niet gek dat kunstvoorwerpen ook steeds vaker tijdens housewarmings worden gegeven. Ook voor originele ideeën afscheid collega’s kunnen ze prima ingezet worden. Kunst is dan ook echt van alle markten thuis.

Toch wordt het ophangen van kunst vaak een beetje als de laatste optie beschouwd. Mensen besteden enorm veel aandacht aan het uitzoeken van nieuwe meubels en accessoires, maar vergeten de grote invloed van kunstwerken. Zonde, want kunst is essentieel om jouw woning meer karakter te geven.

Eerst kunst, dan de rest van het interieur


Betrek je binnenkort een nieuwe woning en ben je nu alvast inspiratie aan het opdoen voor het interieur? Begin dan bij het kiezen van de juiste kunstwerken. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, omdat de meeste mensen pas wachten tot hun interieur compleet is. Kunst komt echter nog beter tot zijn recht als deze allesbepalend is voor het interieur. Pas het kleurenpalet binnen jouw interieur dan ook aan op je favoriete kunstwerk. En laat kunst als focus-point binnen jouw interieur gelden. Leg dan ook de focus op de bronzen beelden van artihove.nl. De rest van het interieur komt later!

Je eigen smaak is bepalend

Goed, kunst is belangrijk. Dat weten we. Maar voor welk kunstwerk kies je dan? Het aanbod is namelijk enorm groot. Kies je voor een prachtig schilderij of ga je toch voor dat originele sculptuur?

Bij het kopen van kunst is je eigen smaak natuurlijk bepalend. Kunst is zeer persoonsgevoelig. Zelfs de bekendste kunstwerken worden niet door iedereen mooi gevonden. Laat je daarom ook zeker niet leiden door de meningen van anderen, maar blijf dicht bij jezelf. Door een eigen kunstwerk te kiezen kun je juist jouw karakter tonen. Dat maakt het kunstwerk direct zo interessant. Een bezoeker van je woning zal dan ook direct een indruk krijgen van jouw persoonlijkheid. Precies waar kunst voor bedoeld is: intrigeren en verbinden!