Op zoek naar een prachtige nieuwe keuken? Er valt op het gebied van keukentrends erg veel te vinden. Met de vele stijlen kan je elke ruimte indelen zoals jij het graag wilt. Een landelijke keuken is een stijl waarbij steeds meer mensen hun hart verliezen. Daarnaast is ook de industriële stijl een echte trend. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Verschillende stijlen

Er zijn diverse stijlen waar je uit kunt kiezen wanneer je de keuken wilt aanpakken. Een daarvan is de landelijke stijl die je kunt toepassen. In je keuken kan je op diverse manieren deze stijl doorvoeren door diverse elementen toe te voegen. Bij landelijk is de toon vooral hout en robuust, wat zorgt voor een warme indruk.

Verlichting

Er bestaan erg veel ontwerpen voor lampen. In de keuken heb je ook de keuze in diverse vormgevingen die van jouw lamp een eyecatcher maken. Landelijk heeft veel weg van industrieel: er wordt veel gebruik gemaakt van metaal en hout en de producten zijn meestal groter en opvallend. Zo heb je bijvoorbeeld lampen in een stalen frame die je kunt ophangen. Maar ook de oude kroonluchters zijn terug van weggeweest, deze lampen zijn in een modern jasje weer terug te vinden in huishoudens.

Keukenkasten

Wanneer je de keuken aanpakt, dan kan je het beste de keukenkasten ook meteen veranderen. Met kasten van hout in een moderne vormgeving, of juist authentiek, kan je de landelijke stijl goed doorvoeren. Hierbij kan je gebruik maken van diverse kleuren en de rest van je huis ook goed laten doorlopen voor een prachtig geheel. Laat je inspireren door de diverse landelijke keuken trends.

Eettafel

Sommige keukens zijn open waarbij de eettafel een onderdeel is van de ruimte. Je kunt dus ook een mooie stoere landelijke tafel kiezen om de keuken compleet te maken. Net als de andere meubels kan je hier voor een robuuste houten tafel kiezen met mooie bijpassende stoelen. Wat vind je bijvoorbeeld van de charme van eikenhouten meubelen? Of een gave boomstamtafel? 

Luxaflex

Je kunt qua raambekleding ook genoeg kiezen om je landelijke stijl in de keuken compleet te maken. Hout is daarbij niet altijd de meest praktische oplossing in verband met vocht en onderhoud. Gelukkig kan je ook voor PVC kiezen met een houten design: dit is bijna niet te onderscheiden van echt hout en kan erg goed tegen vochtige ruimtes.

Landelijke keuken accessoires

In je keuken kan je allerlei accessoires toevoegen die het verschil kunnen maken op de sfeer. Denk bijvoorbeeld aan robuuste klokken, of wat dacht je van een nostalgische keukenkraan? De nostalgische keukenkraan kenmerkt zich door mooie ronde vormen met vaak gouden designs die extra luxe ogen.