Houtworm is een hardnekkig ongedierte die voor extreem veel schade kan zorgen. Als de houtworm zich nestelt in de draagbalk van je huis, kan er zelfs instortingsgevaar ontstaan. Als je gaatjes in je meubels of balken ontdekt, wacht dan niet te lang en schakel Beestjeskwijt.nl in.

Lokale vakman

Zodra je contact opneemt kom je in contact met de lokale bestrijder in Rotterdam. De lokale vakman staat normaal gesproken binnen 24 uur bij je voor de deur voor een inspectie. Als je last hebt van houtworm, ga dan niet proberen dit zelf te bestrijden. Er bestaat wel bestrijdingsmiddelen, maar de bestrijding van houtworm vergt kennis en ervaring. Houtworm trekt zich vaak ver terug in het hout waardoor het bestrijdingsmiddel ze niet eens bereikt. Ga daarom niet zelf aan de slag, dat is alleen maar zonde van de tijd en moeite die je erin steekt.

Hoe voorkom je houtworm?

Houtworm zit vaak in antieke houten meubelen, controleer daarom voordat je een oud meubel in huis haalt altijd of er gaatjes in te zien zijn. Doe je dit niet, dan zitten de beestjes binnen de kortste keren ook in je andere meubelen. Koop daarom ook niet zomaar een oud meubel in een kringloopwinkel of van iemand anders, controleer het hout altijd eerst. Hetzelfde geldt als je bijvoorbeeld een oud huis koopt. Vaak bestaat de basis van oude huizen uit houten balken. Controleer deze goed, eventueel samen met een expert van Beestjeskwijt.nl.

Houtworm laten bestrijden

Zit er toch houtworm in je huis? Schakel dan zo snel mogelijk een bestrijder van Beestjeskwijt.nl. Hoe langer je wacht, des te groter wordt de schade. Zit het in houten meubelen? Vernietig deze dan. Er zijn wel bestrijdingsmogelijkheden, maar dat is zo kostbaar dat het vaak goedkoper is om nieuwe meubelen aan te schaffen.

De bestrijder komt bij je langs en bestrijdt de houtwormen met een vloeistof die in de gaatjes in het hout wordt gespoten. Dit middel is erg agressief en dood ook de eitjes.

Voorafgaand aan de bestrijding wordt eerst beoordeeld of het hout nog goed is of dat het aan vervanging toe is. Besmet hout dat vervangen moet worden, wordt daarna verbrand zodat de beestjes zich niet meer kunnen verspreiden. Daarnaast kan houtworm ook bestreden worden door bevriezing of extreme hitte. Houtwormen kunnen namelijk niet tegen temperaturen van 55 graden of hoger.

Prijzig proces

Het bestrijden van houtworm is over het algemeen een kostbaar proces omdat je het vaak pas laat ontdekt. De bestrijding hoeft niet eens het duurste te zijn, maar je moet er rekening mee houden dat je een deel van de meubilair of het houtwerk moet vervangen. Probeer daarom vooraf meubelen te controleren en hou je houten meubels en constructies goed in de gaten, zodra je zaagsel en/of gaatjes ontdekt, weet je dat het foute boel is, schakel Beestjeskwijt.nl dan snel in!

En is je interieur echt niet meer te redden? Lees dan hier verder voor gave tips voor nieuwe dingen.