Een aantal spinnen in je huis of tuin is de normaalste zaak van de wereld. Tenzij je een spinnenfobie hebt, zal dit dan ook niet het grootste probleem van de wereld zijn. Het wordt echter een ander verhaal wanneer je te maken krijgt met een spinnenoverlast. Dat is het moment dat je de spinnen bestrijden moet. Maar hoe doe je dat? En misschien nog wel beter, hoe hou je spinnen eigenlijk buiten je huis en tuin? In dit blog een aantal tips hoe je spinnen buiten de deur houdt zodat je geen overlast krijgt. 

Maak van je huis een fort

Dit is uiteraard niet letterlijk bedoeld, maar wil je spinnen buiten je huis houden wil je van je huis een fort maken. De spinnen zijn de vijand die aanvallen en ze mogen op geen enkele manier binnen weten te komen. Maar hoe maak je van een huis een fort tegen spinnen? Simpel; er zijn 2 manieren hoe spinnen in je huis kunnen komen. Ze kunnen door je ramen of deuren naar binnen, of via gaten in je muur etc.. Aangezien je je deuren en ramen niet constant open hebt staan, komen spinnen vooral binnen via kleine gaatjes in je huis. Kortom; zorg ervoor dat je alle kleine en grote gaten in je huis dicht gekit wordt. Hierdoor ontneem je spinnen de kans om binnen te komen en heb je een fort tegen de spinnen gemaakt, er is geen enkele mogelijkheid meer om binnen te komen behalve de voordeur!

Laat je buitenlampen uit

Ooit gehoord van spinnen die op licht afkomen? Niemand. Spinnen komen namelijk niet op licht af. Maar wat komt er wel op licht af? Juist ja, kleine insecten. En waar komen spinnen op af? Juist, op kleine insecten. Hoewel je buitenlampen geen directe invloed zijn op de komst van spinnen, zijn ze wel een indirect gevolg van je spinnenoverlast. Kortom, je spinnen bestrijden doe je door je buitenlamp uit te laten. Het zorgt ervoor dat het eten van spinnen bij je huis wegblijft, waardoor de spinnen ook wegblijven!

Toch spinnen in huis

Heb je na deze maatregelen toch nog spinnen in huis, dan is het verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Op spinnenbestrijden.nl vindt je experts met jarenlange ervaring in het verwijderen van spinnen uit je huis en tuin. Hiermee heb je gegarandeerd resultaat en weet je dat je spinnen voorlopig verjaagd zijn.