Stofzuigen: het hoort erbij als je een eigen woning hebt, maar eigenlijk vindt niemand het echt leuk. Gelukkig bestaat er de robotstofzuiger. Terwijl jij lekker achterover ligt op de bank doet dit apparaat voor jou al het werk. Zo is je huis weet netjes zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Maar waar moet een robotstofzuiger precies aan voldoen? En hoe kies je de beste robotstofzuiger?

Iedereen vindt andere dingen belangrijk als het gaat om stofzuigers. Ga je een nieuwe robotstofzuiger aanschaffen? Stel jezelf dan de volgende vragen:

1. Moet hij geschikt zijn voor grote ruimtes?

Heb je een grote woning? Of ben je op zoek naar een stofzuiger voor een bedrijfspand? Om grote ruimtes goed schoon te houden heb je een model nodig met een grote accu. Daarnaast is een grote opvangbak natuurlijk essentieel. Ga dus op zoek naar een exemplaar die aan deze criteria voldoet.

2. Moet hij geschikt zijn voor het zuigen van tapijt?

Niet iedere stofzuiger is even geschikt voor het stofvrij houden van tapijt. Gelukkig bestaan er robotstofzuigers die gespecialiseerd zijn in het zuigen van tapijt. Deze hebben extra zuigkracht en extra borstels. Zeker in een ruimte waar ook veel dierenharen achterblijven is dit heel belangrijk.

3. Moet hij gekoppeld zijn aan een app?

Wil je volledige controle over je robotstofzuiger? Kies dan voor een model die voorzien is van een eigen app. Hiermee kun je gemakkelijk met je eigen smartphone de stofzuiger bedienen. Bovendien hebben zulke modellen vaak ingebouwde camera’s waarvan je de beelden op je smartphone kunt bekijken.

4. Moet hij ook kunnen dweilen?

Wil je een apparaat dat niet alleen je vloer stofzuigt maar ook dweilt? Kies dan voor een moderne draadloze stofzuiger die dit beide kan. Het mooiste is dat zo’n robotstofzuiger zelf kan bepalen wat de beste reinigingsmethode is voor uw vloer. Zo hoef je helemaal niet meer na te denken!

5. Moet hij goedkoop zijn?

Voor mensen met een kleine beurs zijn er ook robotstofzuigers die minder dan 200 euro kosten. Bedenk echter wel dat ze vaak mindere prestaties leveren dan duurdere modellen.

Wil je een volledig overzicht van welke specifieke robotstofzuigers het meest geschikt zijn voor jou? Wil je een volledig overzicht van welke specifieke robotstofzuigers het meest geschikt zijn voor jou? Ga dan naar Klesto.nl, dé website voor onpartijdige reviews voor huishoudelijke producten. Wel zo makkelijk voor in de woonkamer, slaapkamer en meer.