Raambekleding is de finishing touch van elk interieurproject, en het kiezen van de perfecte voor je huis of kantoor kan een ontmoedigende taak zijn. Van plissegordijnen en rolgordijnen tot jaloezieën, er zijn verschillende soorten raambekleding waaruit je kan kiezen. Of je nu op zoek bent naar iets functioneels of iets decoratiefs, er is zeker een raambekleding die past bij de stijl en budget. Om je te helpen de juiste keuze te maken, volgen hier enkele tips voor het kiezen van de perfecte raambekleding voor het interieur.

Verschillende soorten raambekleding

Er zijn veel verschillende soorten raambekleding waaruit je kan kiezen, maar ze vallen allemaal in twee categorieën: het hele raam bedekken of alleen het glas bedekken. Het hele raam bedekken:

Jaloezieën – Jaloezieën zijn een perfecte keuze voor het bedekken van het hele raam. Je kan kiezen uit een groot aantal kleuren, stijlen en ontwerpen om de perfecte match met het interieur te vinden. Jaloezieën kunnen zowel verticaal als horizontaal zijn, en je kan de breedte van de lamellen gemakkelijk aanpassen aan jouw behoeften.

Gordijnen – Gordijnen zijn de meest voorkomende en decoratieve manier om alleen het glas te bedekken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, en kunnen zowel boven als onderaan het raam worden bevestigd. Je hebt normale gordijnen, rolgordijnen en plissegordijnen. Gordijnen kunnen, net als jaloezieën, worden geplooid, aan een roede worden gehangen of aan een rail worden opgehangen. Ze zijn verkrijgbaar in korte en lange lengtes en kunnen worden gebruikt om een enkel raam of een hele muur te bedekken.

Kies het juiste materiaal

Afhankelijk van de behoeften kan je verschillende materialen overwegen bij het kiezen van de raambekleding. Hier zijn een paar materialen om te overwegen. 

Rolgordijnen – Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Als je op zoek bent naar iets functioneels en budgetvriendelijk, overweeg dan te kiezen voor een stoffen rolgordijn.

Jaloezieën – Jaloezieën zijn een geweldige optie als je op zoek bent naar zowel stijl als functionaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen, waaronder hout, metaal en synthetische stoffen, zo heb je bijvoorbeeld PVC jaloezieen. Jaloezieën zijn een geweldige optie voor het bedekken van grote ramen.

Plissegordijnen – Als je opzoek bent naar een type gordijn die licht makkelijk kan doorlaten, dan is een plisségordijn een goede optie. Vaak zijn ze gemaakt van een dunne stof, dit geeft ze een enorm mooie look. Maar dit zorgt er ook voor dat het een gevoelig type gordijn is die lastig schoon te houden zijn.

Meer wooninspiratie?

Die vind je natuurlijk bij hierisalleswonen.nl.