Bent u op zoek naar deurkrukken? Dan zult u kunnen kiezen uit heel wat materialen en kleuren. Kiezen is niet altijd erg eenvoudig. Als u deurkrukken koopt, dan is het vooral belangrijk dat u kiest voor deurkrukken in de stijl van uw huis, maar welke deurkrukken passen bij uw interieurstijl?

Messing deurkrukken voor een klassiek interieur

Messing is een materiaal met een authentieke uitstraling. Om die reden zijn deurkrukken uit messing de ideale keuze voor in een klassiek interieur. Maar er zijn nog andere interieurstijlen waarin messing deurkrukken mooi zouden staan. Een landelijk interieur is hier een voorbeeld van. Een landelijk interieur wordt gekenmerkt door zijn sfeervolle stijl en dat is wat messing ook uitstraalt. Daarnaast passen messing deurkrukken ook leuk in een retro interieur, een interieurtype dat de laatste tijd heel wat populairder word.

Nikkel deurkrukken voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur wordt steeds populairder. Met dit interieur creëert u zowel warmte als een stijlvolle uitstraling. In een industrieel interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van hout in combinatie met metaal. Nikkel heeft een gelijkaardige uitstraling en is daarom ideaal om te gebruiken in dit interieurtype. Als u nikkel wilt gebruiken, is het wel belangrijk om te weten dat u nikkel deurkrukken enkel binnenshuis kan gebruiken. Hou hier rekening mee! Als u kiest voor deurkrukken uit nikkel voor uw industrieel interieur, dan is het een goed idee om dit te combineren met een mooie houten deur.

Roestvrijstalen deurkrukken voor een modern interieur

Roestvrijstalen deurkrukken zijn een ideale keuze voor een modern interieur. Bij een modern interieur draait het erom dat uw interieur een strakke en stijlvolle uitstraling heeft. Deurkrukken uit roestvrijstaal hebben vaak een erg strak uiterlijk en zijn hierdoor de ideale keuze. Roestvrijstalen deurkrukken zijn bovendien erg duurzaam, zoals de naam al doet vermoeden roesten ze niet, waardoor u er lang van zal kunnen genieten en dat is zeker mooi meegenomen!

Zwart gelakte deurkrukken voor een landelijk interieur

Een andere mogelijkheid voor een landelijk interieur is een zwart gelakte deurkruk. Zwart gelakte deurkrukken hebben een matte uitstraling en geven een interieur meer karakter. Door de authentieke uitstraling vindt u ze ook vaak terug bij monumentgebouwen. Houten deurkrukken zijn hiervoor een alternatief. Deurkrukken uit hout hebben zelfs een nog authentiekere uitstraling. Het hangt er dus vanaf welke stijl u het liefst wil!

Bron: renovatienieuws.nl