Wie had dat verwacht dat er in 2020 zoveel thuis zou worden gewerkt. Door de corona crisis is het haast niet meer weg te denken om thuis te werken. Voor veel mensen is thuis werken geen probleem omdat ze al een thuis werkplek hebben. Sommige mensen hebben hier nog moeite mee omdat ze niet gewend zijn om thuis te werken. Ik had er ook veel moeite mee toen ik ineens van mijn woning een ideale thuiswerkplek moest maken. In dit artikel ga ik je handige tips vertellen over hoe jij van je woning een fijne thuiswerkplek kan maken. Veel leesplezier! 

Vind de spot

Het is belangrijk om een plek te vinden waar jij je werkplek gaat settelen. Heb je bijvoorbeeld nog op de zolder veel ruimte voor een bureau? Dan kan je het overwegen om hier je werkplek op te zetten. Houd er wel rekening mee dat de zolder wel heel erg warm kan worden in de zomer. Ik vind het fijn om in de woonkamer te zitten. De woonkamer is lekker ruim en je hebt veel plek om te bewegen. Zorg er wel voor dat je bureau een beetje is afgeschermd. Zo krijg je de juiste focus tijdens het werken. Wat ook helpt voor mij is om zo min mogelijk afleiding om mij heen te hebben. 

Bureau 

Je bureau is wel het belangrijkste wat je nodig hebt tijdens het werk. Ben je liefhebber van iets simpels en goedkoops? Neem dan eens een kijkje bij Ikea. Ikea heeft heel veel verschillende soorten bureau’s voor een mooie prijs. Ben je liefhebber van een kwalitatief bureau? Dan kan je ook naar een ergonomisch bureau kijken. Bij ergonomisch bureau kan je ook de hoogte verstellen. Zo kan je er ook voor kiezen om af en toe staand te gaan werken. 

Temperatuur 

Als je thuis aan het werk bent dan wil je natuurlijk een aangename temperatuur. Als het warm is zet je natuurlijk een raam of de deur open. Maar een nadeel hiervan is dat je veel geluid hoort wat af kan leiden. Je kan er daarom voor kiezen om een ventilator aan te schaffen. Heb je aan een ventilator nog steeds niet genoeg? Dan kan je ook een klimaatplafond kopen. Een klimaatplafond zorgt ervoor dat de ruimte warmer of kouder word. Dit is een heel goed systeem maar wel uitgebreid systeem. Wil je graag meer informatie over een klimaatplafond? Neem dan eens een kijkje op www.matgroep.nl