Veel mensen hebben zilver in huis. Armbanden, kettingen, voorwerpen, maar ook zilver bestek is ten allen tijde al in trek geweest. Als je het nieuw koopt ziet er altijd zo glimmend mooi uit. Maar helaas kan de glimmende glans van zilver na enige tijd verdwijnen. Het is jammer, maar het is helaas niet anders. Of kan je er dan toch wat aan doen waardoor jouw zilver zijn oorspronkelijke glans weer tevoorschijn wordt getoverd? In dit blog een aantal praktische tips & tricks, gegeven door een schoonmaakbedrijf in Soest, hoe jij je zilver weer zijn oorspronkelijke glans terug kan geven.

Cola of azijn

Cola? Dat is toch frisdrank? Jazeker, cola is inderdaad frisdrank. Maar hoewel het voornamelijk als frisdrank gebruikt wordt, is ook gebleken dat het in sommige gevallen een prima schoonmaakmiddel is, hoe gek het ook klinkt. Je kan een bakje vullen met cola of azijn. Vervolgens stop je het zilver in dit bakje en laat je het de hele nacht even rusten. Als je dit hebt gedaan zul je in de morgen vol verbazing opkijken naar het zilver, het ziet er weer sprankelend uit en alle viezigheid is ervan af! Mocht dit niet werken kan je de volgende tip uitproberen.

Aluminiumfolie 

Hoe iemand erop is gekomen? Geen idee, maar het werkt wel gelukkig. Pak wat aluminiumfolie en stop dit in een bakje. Zorg hierbij ervoor dat het bakje goed bedekt is met het aluminiumfolie. Als je dit hebt gedaan strooi je wat zout over het aluminiumfolie heen. Het zout er eenmaal overheen gestrooid, is het tijd om wat warm water eraan toe te voegen. Dit hoeft geen kokend water zijn, maar het warme water wat je ook gebruikt om mee af te wassen. Dit eenmaal gedaan, kan je het zilver erin leggen. Draai het zilver na 40 seconden om en laat het vervolgens 2 minuutjes liggen. Nu kan je het zilver eruit halen en hoef je het alleen nog even onder de kraan af te spoelen. Dit eenmaal gedaan heb je als het goed is weer glanzend zilver. 

Poetsen

De ouderwetse manier, lekker poetsen! Maar wel de ouderwetse manier met een nieuw tintje; met een tandenborstel en tandpasta. Dat tandpasta en een tandenborstel je tanden schoonmaken wisten we al; maar dat het ook zilver schoonmaakt? Doe wat tandopasta op een oude tandenborstel, vervolgens even poetsen als een malle en je hebt weer glanzend zilver!