Dus je bent verhuisd naar een nieuwe plek en moet wat muren verven of misschien is het gewoon tijd om eens wat anders te doen in je kamer.  Wat het geval ook is, muren schilderen kan moeilijk zijn zonder het juiste spullen en stappenplan. De spullen die muurschilders gewoonlijk gebruiken is o.a. tape (schilderstape), druppeldoeken, rollers en kwasten. De stappen die je moet nemen zijn echter een stuk ingewikkelder, aangezien je elke stap goed moet volgen. We hebben de stappen voor je op een rijtje gezet.

Stap 1 Voorbereiding

Om te beginnen is de voorbereiding belangrijk. Zorg dat alles goed klaar staat en alles wat nodig is afgeplakt of afgedekt. Stopcontacten, hout etc. wil je niet vies maken en daarom is het aftapen van deze delen erg belangrijk. Verder kan je doeken over meubels doen om ervoor te zorgen dat tijdens het schilderen niks wordt verpest.

Stap 2 Schilderen

Na de voorbereiding kan je eigenlijk al snel beginnen met schilderen. Om de muur te schilderen kun je het beste van boven naar beneden beginnen, zodat je niet per ongeluk muurverf op het pas geverfde deel van de muur krijgt . Als je veel hoeken/randen in je kamer hebt, gebruik dan een schuine kwast in plaats van een gewone kwast voor een beter resultaat. Het is altijd belangrijk om een muur meerdere lagen te verven. Hierdoor wordt de kleur mooier en de verflaag sterker. Echter is het wel belangrijk om pas een nieuwe laag aan te brengen wanneer de vorige laag droog is, anders kan dit voor lelijke plekken op de muren gaan zorgen.

Stap 3 Opruimen

Na het schilderen ben je eigenlijk zo goed als klaar. Het is alleen nog de tijd om de boel op te ruimen. Hierbij moet je erop letten dat je verf niet zomaar in een normale prullenbak kan weggooien. Dit moet je dus op een andere locatie doen.

Aandachtspunten

Natuurlijk zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden wanneer je een muur gaat verven. Een belangrijk punt is bijvoorbeeld dat je goede kwaliteit verf nodig hebt. Veel mensen denken te makkelijk na over de verf die ze kopen, waardoor de muur al snel niet meer mooi is. Op verf.nl kan je enorm veel goede verven vinden. Zo heb je bijvoorbeeld Wijzonol verf. Dit is een enorm goede kwaliteit verf met een enorm assortiment. Ten slotte is het altijd belangrijk om na te denken of je zelf wel kunt verven, soms kan het namelijk gewoon handiger zijn om een schilder in te huren.

Lees hier nog meer DIY tips!