Vanaf 2050 wil de overheid iedere woning energieneutraal hebben. Daarnaast lopen de gasprijzen flink op, des te meer redenen om eens met een scherpe blik naar zonnepanelen te kijken. Doordat de gasprijzen op dit moment zo prijzig zijn gaan de maandelijkse kosten per huishouden ook flink omhoog en we betalen natuurlijk liever zo min mogelijk. Gelukkig kan jij je maandlasten laag houden doormiddel van zonnepanelen. Want je wekt jij eigen energie op met zonnepanelen, waardoor je dit niet meer hoeft af te nemen. Hoe het proces van installatie tot actieve werking in elkaar zit vertellen wij jou hieronder:

De verschillende soorten panelen

Iedereen heeft een andere smaak. Niet iedereen vindt hetgeen wat de ander juist wel leuk vindt leuk. Dat geldt ook voor zonnepanelen. Er zijn dunne film panelen, monokristallijn panelen, polykristallijn en glas-glas panelen.

Afhankelijk van de keuze is het aan te raden om te onderzoeken welke het meeste resultaat opleveren in jouw situatie. Want het aanschaffen van zonnepanelen is een dure incidentele investering die zich in de loop der tijd terug verdient.

De installatie

Het plaatsen en installeren van zonnepanelen is een vak apart. Naast het leveren van tier-1 zonnepanelen (kwalitatief het best), is de installatie net zo belangrijk. Zonnepanelen installeren is daarom verstandig om door experts te laten doen. Zo weet jij zeker dat de installatie goed is. 

Op bijna elk dak kun je zonnepanelen installeren, maar de situatie of omgeving heeft wel degelijk invloed op de opbrengst. De ideale situatie is een dak dat gericht is op het zuiden, dat niet in de schaduw staat en een hellingshoek heeft tussen de 30 á 40 graden. Alles wat daarvan afwijkt levert een reductie op in rendement. Tijdens de installatie kunnen de installateurs nog hun best doen om de situatie zo optimaal mogelijk te maken voor het beste rendement. Overleg dit goed met het bedrijf waar jij mee samenwerkt.

Wat gebeurt er na de installatie?

Logische wijs zijn de zonnepanelen klaar voor gebruik na in de installatie. Echter is dat niet het enige. Bij SunCatch worden particulieren begeleid bij het terugvragen van de BTW op hun aankoop. Daarnaast zal de monitoring van de zonnepanelen worden ingesteld, zodat de opbrengst en werking van de zonnepanelen altijd en overal bekeken kunnen worden via je mobiele telefoon.

Kortom schaf jij je zonnepanelen bij SunCatch aan dan word jij begeleid bij het aankoopproces inclusief de bemiddeling en de nazorg. Wie wil dat nou niet!

Voor meer wooninspiratie, kijk hier