Het is logisch dat jouw dak niet eeuwig meegaat. Het moet tegen verschillende weersomstandigheden kunnen en moet dus van goede kwaliteit zijn. Het is logisch dat jouw dak wel eens aan vervanging toe is. Dit kan komen door diverse factoren. Het is ook belangrijk dat jij jouw dak goed onderhoud. MVH Dakwerken zorgt voor de onderhoud van jouw dak, zodat je lekkage voorkomt. Benieuwd hoe je zelf bepaald of je dak aan vervanging toe is? Lees dan snel verder!

Wanneer is je dak aan vervanging toe?

Een plat dak gaat gemiddeld 25 tot en met 40 jaar mee. Ligt er natuurlijk ook aan de kwaliteit en of je het dak goed onderhoud. Bij een schuindak kan je ervan uit gaan dat het dak 60 tot 80 jaar meegaat. Het dak behoudt zijn kwaliteit door op tijd dingen te constateren en te vervangen. Door het in de gaten te houden, kan jouw dak langer mee. In sommige gevallen is alleen de dakbedekking aan vervanging toe. Dit kan je herkennen aan vochtplekken die aan de binnenkant van het dak zitten of op het plafond. Vocht is niet goed voor de dakbedekking. Probeer dit daarom ook zo snel mogelijk te constateren. Je kan beschadiging aan de dakbedekking ook herkennen aan scheuren en plooien. Dit gebeurt voornamelijk bij een plat dak. Het kan ook voorkomen dat je lekkage heb aan de dakgoten of op ander plekken van het dak. De dakgoten moeten ook goed bijgehouden worden. Zorg er ook altijd voor dat het water goed door de dakgoten kan lopen. Heb je regelmatig last van dak beschadiging, dan is de kans groot dat jij jouw dak moet vervangen.

Hoe weet je of jij jouw dakbedekking moet renoveren of vervangen?

Je kan jouw dak renoveren als het dingetjes zijn die opgelost kunnen worden door het beschadigde onderdeel te vervangen. Een renovatie is een goede optie wanneer je ook last hebt van een beschadigde dakconstructie. Bij vervanging wordt het complete dak vernieuwd. Dit is nodig wanneer de dakbedekking van het dak verouderd is of zo erg beschadigd is, dat het niet meer gerepareerd kan worden.