Voor sommige mensen klinkt het misschien raar, maar er zit een verschil in hard water en zacht water. Dit heeft niks te maken met of het water nou hard of zacht aanvoelt, maar dit heeft betrekking op het percentage kalk dat zich in het water bevindt. Heb jij ook last van hard water? Lees dan in deze blog hoe je ervoor zorgt dat jouw water zachter wordt. 

Ontkalken 

Je bent tijdens het thee zetten vast wel eens stukjes kalk tegengekomen in de waterkoker. Bij het water -en theedrinken zijn er altijd deeltjes kalk die mee naar binnen gaan. Dit is niet schadelijk en kalk is zelfs iets wat het menselijk lichaam nodig heeft. Probeer af en toe de waterkoker, het koffiezetapparaat of andere apparatuur in huis te ontkalken met azijn of een speciaal schoonmaakmiddel tegen kalk. 

Een waterontharder 

Om het probleem van te veel kalk in het water bij de kern aan te pakken kun je ervoor kiezen om een waterontharder te laten installeren. De werking van een waterontharder zorgt ervoor dat de kalkdeeltjes uit het water gefilterd worden en dat jouw water uiteindelijk zachter wordt.  

Dan komt natuurlijk de vraag in je op; waar plaats je een waterontharder? Een waterontharder plaats je in overleg met het bedrijf dat hem plaatst op een plek die voor jou het meest geschikt is. Hierbij kun je denken aan de bijkeuken of de garage.  

De voordelen van zacht water 

Zacht water zorgt voor minder kalkaanslag in huis en draagt daarmee ook bij aan water dat beter voor de huid en het haar is. Zo hoef jij niet elke dag de kranen en douchekoppen schoon te maken en is je haar en huid na het douchen iets minder uitgedroogd dan normaal.