Je herkent het vast wel: op zondagmiddag wil jij je Netflix marathon houden. Chill in je pyjama, met een bak popcorn of chips en je haar in een hoge knot. Ultiem rustmomentje. Maar dat ultieme rustmomentje houd je graag voor jezelf. Je hebt er immers charmanter uitgezien. Hoe kan je toch van je Netflix marathon genieten zonder gestoord te worden door pottenkijkers? Houten jaloezieën op maat zijn het antwoord op jouw vraag.

Houten jaloezieën: stijlvol én handig

Houten jaloezieën zijn in een aantal jaar ontzettend populair geworden. Logisch ook, want ze zien er stijlvol uit en ze passen thuis in elk interieur. Je kan ze helemaal naar wens samenstellen en ze zorgen ook nog voor een luxe uitstrailng. Wat wil je nog meer? Nou.. Privacy. Ook dan komen jaloezieën als beste uit de test. Want het fijne aan jaloezieën is dat ze het gehele raam bedekken.

Mensen kunnen makkelijker naar binnen kijken als je een rolgordijn voor je ramen hebt hangen. Daar heb je namelijk twee keuzes: open en dicht. Als je het rolgordijn oprolt, kan je makkelijk naar binnen kijken. Bij jaloezieën is dat net even wat anders. Jaloezieën worden vaak over het gehele oppervlakte van je raam gehangen in je woonkamer. Je kan de lamellen dan nog prima openhouden, zodat er natuurlijk licht in huis valt. Maar door de horizontale lamellen maak je het voor de pottenkijkers wel erg lastig om naar binnen te kijken. Mochten ze het dan willen doen, dan moeten ze wel heel goed kijken.

Nog een voordeel: de isolerende werking

Juist doordat de jaloezieën altijd een groot deel van de ramen bedekken, heeft een houten jaloezie ook nog eens een isolerende werking! Je wist het misschien nog niet, maar je verliest zo’n 20 tot 30(!)% aan warmte via je ramen. En dan hebben we het over kale ramen. Raambekleding is an sich al isolerend, maar jaloezieën zijn wel een van de beste opties als je kijkt naar de isolerende werking. De warmte kan minder makkelijk via de ramen verloren gaan omdat de horizontale lamellen in de weg zitten.

Die isolerende werking is optimaal als je de houten jaloezie volledig dicht houdt. Dat is natuurlijk fijn als je je Netflix marathon aan het houden bent. Maar heel gezellig? Nee. Maak je niet al te druk over de warmte die verloren gaat via de ramen. Als je je stijlvolle houten jaloezieën van Joe Benelli hebt gemonteerd, zit je al goed.