Hout past in elk huis, dat is algemeen bekend. Voor dingen in huis die functioneel moeten zijn, is het een perfect materiaal. Een houten kapstok is hier een voorbeeld van: hartstikke sterk en ook nog eens mooi! Wil je bezoekers verwelkomen met een leuke kapstok in je hal? Of wil je je ochtendjas kunnen ophangen in je slaapkamer? Kies voor een houten kapstok. Deze kun je gemakkelijk zelf maken!

Kapstok in kantoorruimte

Niet alleen de hal verdient een mooie kapstok. Heb je een kantoor aan huis? Als je gasten en klanten netjes wilt ontvangen, moeten ze natuurlijk hun jas en andere bezittingen kwijt kunnen. Dan mag een kapstok dus niet ontbreken in de ruimte. Met een sfeervolle, houten kapstok voldoe je aan deze wens. Deze past overal bij, of je nu een kleurrijk atelier of een minimalistisch kantoor hebt!

Perfect voor minimalistische woontrend

Maar voor welke kapstok ga je dan? Baseer je keuze op de ruimte die je ervoor hebt, want misschien heb je maar een enkele haak nodig. Vervolgens kies je uiteraard wat je mooi vindt. Een houten kapstok past goed binnen de minimalistische of Scandinavische trend. Deze hoeft dan ook niet per se opvallend of weelderig te zijn. In deze stijlen geldt: minder is meer.

kledinghangers kapstok doe het zelf

Zelf een houten kapstok in elkaar zetten

Houten kapstokken zijn volop verkrijgbaar, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Wil je het jezelf makkelijk maken? Dan kun je gewoon haken bevestigen aan een muur of plank. Zelfs als je twee linkerhanden hebt, is dit een goede optie. En anders vraag je gewoon iemand om je te helpen.

Do-it-yourself mogelijkheden

Ook op andere manieren kun je een toffe kapstok creëren. Deze manieren eisen wat meer liefde en aandacht, maar die zal je terugzien in het prachtige eindresultaat. Begin met het verzamelen van mooie materialen, zoals authentieke haken van je oma of afgebroken boomtakken na een storm. Als je wilt, kun je de materialen verven in een rustige pasteltint. Je kunt ze ook natuurlijk laten, of zelf wat ruwer schuren voor een vintage look.

minimalistische kapstok

Aan de slag!

Met je uitgekozen materialen ga je een kapstok fabriceren. Er zijn tientallen manieren om dit te doen. Je kunt houten kledinghangers aan een horizontale tak of aan verticale touwen hangen. Ook kun je diverse takken op een rijtje naast elkaar bevestigen. Je kunt dit met spijkers op een plankje bevestigen, maar ook omlijsten met houten planken. De uitstekende delen vormen dan de kapstokhaakjes. En wanneer je echt creatief wilt zijn, kun je met takken een staande boomvorm namaken. Wedden dat het een succes wordt?