Een gevel bepaalt voor een groot deel het aanzicht van je woning en daarnaast biedt het bescherming tegen weer en wind. Wil je hiervoor hout gebruiken? Dan is het kiezen van de juiste houtsoort de volgende stap. Omdat er zoveel verschillende houtsoorten hiervoor beschikbaar zijn, is deze keuze niet altijd even eenvoudig. In dit blog bekijk je alle beschikbare houtsoorten en kies je jouw favoriet!

Wat is het beste hout voor gevelbekleding?

Het beste hout voor gevelbekleding zijn thermisch gemodificeerde houtsoorten, zoals: Thermo Fake, Thermo Essen, Thermo Ayous, enz.

Houtsoorten gevelbekleding

We zetten de verschillende houtsoorten eerst voor je op een rijtje en lichten ze daarna kort toe:

 • Techniclic
 • Kebony Character
 • Thermo Fraké Noir
 • Kebony Clear
 • Thermo Essen
 • Douglas hout
 • Accoya
 • Robinia
 • Siberisch Lariks
 • Bamboe
 • Thermo grenenhout
 • Thermo Radiata Pine
 • Western Red Cedat
 • Iroko
 • Padouk
 • Thermo Ayous

Techniclic

Deze houtsoort is dé innovatie als het gaat om montage van gevelbekleding. Door het handige cliqsysteem kan het makkelijk en snel gemonteerd worden.

Kebony Character

Dit prachtige hout heeft een diepe en rijke bruine kleur. Na verloop van tijd krijgt het een mooie zilvergrijze glans door de zon en neerslag.

Thermo Fraké Noir

Thermo Fraké Noir is een thermisch gemodificeerde houtsoort en daarmee een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het is bij uitstek geschikt om zeer strakke en moderne projecten te realiseren.

Kebony Clear

Dit hout heeft, net als Kebony Character, een diepe en rijke bruine kleur. Het wordt wereldwijd aanbevolen door veel leidende architecten.

Thermo Essen

Hout met deze prachtige, warme, bruine kleur is stabiel, vormvast en kent een lange levensduur. Het wordt gekenmerkt door een natuurlijke, vlammende nerfstructuur.

Douglas hout

Deze bekende en populaire houtsoort is een van de hardst naaldhoutsoorten. Met de prachtige en geelachtige kleur en structuur staat deze houtsoort al lange tijd bovenaan het wensenlijstje bij veel projecten.

Het kenmerkt zich door het feit dat het hout steeds harder wordt na droging.

Accoya

Accoya hout wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid en sterkte. Het gaat enorm lang mee en wordt erg stabiel. Daardoor is het perfect geschikt als gevelbekleding.

Robinia

Een van Europa’s meest milieuvriendelijke houtsoorten. Hecht je daar veel waarde aan? Dan is het kiezen voor deze houtsoort een goede keuze! Het wordt daarnaast met de tijd mooier en karakteristieker. Een echt puur natuur product!

Siberisch Lariks

Komt ook uit duurzaam beheerde bossen. Door de langzame groei, krijgt het hout een stevige structuur met een hoog gewicht.

Bamboe

In tegenstelling tot het langzaam groeiende Siberisch Lariks, is bamboe de snelstgroeiende plant ter wereld. Het hout heeft een prachtige structuur met herkenbare bamboeknopen. Dankzij de unieke productiemethode wordt het extreem hard.

Thermo grenenhout

Dit is één van de meest gebruikte naalhoutsoorten. Thermisch grenenhout is substantieel voordeliger dan alternatieve houtsoorten.

Thermo Radiata Pine

Deze houtsoort is ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke donkerbruine kleur.

Western Red Cedar

Western Red Cedar: het klink een beetje als een heerlijk gerecht op de menukaart van een westers restaurant. Zet je cowboyhoed maar op! Maar niets is minder waar, want deze houtsoort kent talloze kleurvariaties: van licht geelbruin tot zalmkleur en van chocoladebruin tot rozebruin. Daarnaast is de duurzaamheidsklasse hoog.

Iroko

Deze mooie en duurzame Afrikaanse houtsoort staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur.

Padouk

Padouk wordt gekenmerkt voor een prachtige en natuurlijke egale vergrijzing, waarbij de typerende nerfstructuur zichtbaar blijft.

Therme Ayous

Deze thermisch gemodificeerde loofhoutsoort is egaal en notenbruin. Het kenmerkt zich door de prachtige, moderne nerfstructuur.

Heb jij al een favoriet?

Heb jij al een favoriete houtsoort gespot tussen alle gevelbekleding opties? Je kan ook kiezen voor een composieten gevelbekleding. Ontdekken of dat iets voor jou is? Google is je beste vriend.

Bekijk hier meer wooninspiratie voor je tuin of balkon.