Wil je je huis snel verkopen? Staat jouw huis al maanden te koop omdat er te weinig interesse is voor je huis en heb je al tientallen open huizen gehouden in de hoop dat er een potentiële koper een bod doet? Dan kan je het overwegen om bij een huizen opkoper aan te kloppen. Een huis opkoper koopt namelijk huizen op van particulieren die snel van hun huis af willen tegen een eerlijke en realistische prijs.

Redenen waarom mensen snel hun huis willen verkopen

Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun huis snel willen verkopen. Een nieuwe baan in een andere stad, een scheiding, je hebt een woning geërfd en wilt hem liever verkopen of je hebt een andere woning gevonden maar je oude woning is nog steeds niet verkocht. Soms komt het ook voor dat mensen in de situatie komen waarbij ze de hypotheeklasten niet meer kunnen dragen. Ze willen huis liever zo snel mogelijk verkopen om van de financiële stress af te komen.

Hoge kosten oude woning en makelaarskosten

Jarenlang vast zitten aan een woning die maar niet verkocht wordt is niet fijn. Naast het feit dat je door financiële redenen niet een bod kan doen op een ander huis, stapelen de kosten van het niet verkochte huis zich in de tussentijd op, wat voor veel stress kan zorgen. Je betaalt geld aan de makelaar voor bijvoorbeeld courtage. Je moet tegelijkertijd natuurlijk geld betalen om reclame te maken voor je thuis om potentiële kopers aan te trekken.

Als je al een nieuw huis hebt gekocht terwijl het oude huis nog niet is verkocht, zijn dubbele lasten ook erg belastend voor je financiën. Een huis verkopen op de normale manier via een makelaar kan een langdurig proces zijn en is daardoor dus ook erg duur.

Een huis opkoper als oplossing van het probleem

Huis opkopers zijn voor deze problemen vaak de oplossing. Je kan je huis namelijk verkopen aan een huis snel verkopen een huis opkoper tegen een redelijke prijs. Dit is vaak een bepaalt percentage van de woningwaarde, denk aan rond de 70 of 80 procent. Nadat dat je een huizen opkoper hebt inschakelt, komt er iemand langs bij je thuis om de waarde van het huis te taxeren. Na deze waardebepaling ontvang je een bod van de huis opkoper. Accepteer je dit bod dan wordt het vaak via de notaris verder afgehandeld om de overeenkomst officieel te maken.

Als je je huis snel wilt verkopen dan kan dat bij een huizen opkoper vaak binnen een week geregeld worden. Ook een voordeel… sommige huis opkopers kopen niet alleen je huis maar ook vaak je inboedel op wat uiteindelijk nog meer zorgen weghaalt. Vaak hoeft het huis ook niet klaar te zijn voor verkoop. Wil je in je liever in je huis blijven wonen maar wil je ook genieten van de overwaarde van je huis? Dan kan je er soms ook voor kiezen om het te verkopen bij een huis opkoper en het vervolgens te huren.

Bron: https://www.mercari.nl/