Wil je je huis te koop zetten of staat je huis al een tijdje te koop? Lees dan snel verder, want er zijn een aantal zaken die ervoor zorgen dat je het sneller verkoopt.

1. Goede makelaar

Als eerste is het belangrijk dat je een goede makelaar inschakelt. Makelaars vragen verschillende prijzen en hebben vaak ook niet dezelfde manier van werken. Het is in ieder geval belangrijk om een makelaar te kiezen met een groot netwerk. Deze kan je huis goed onder de aandacht brengen. Verder is het beter om een makelaar uit je eigen omgeving te kiezen. De makelaar is dan veel beter bekend met de omgeving en heeft er meer binding mee.

2. Scherpe vraagprijs

De vraagprijs is ook erg belangrijk bij het verkopen van een huis. Zorg ervoor dat je het huis goed laat taxeren door één of eventueel meerdere makelaars. Overleg ook met je makelaar over de prijs van het huis. Een scherpe vraagprijs zal eerder aandacht trekken van potentiele kopers. Maar ga ook niet te laag zitten, zodat het wel wat oplevert mocht je gaan zakken in prijs.

3. Veel en goede foto’s

Verder is het heel belangrijk om goede foto’s van de woning te maken. De meeste mensen zullen toch eerst foto’s bekijken. Zorg ook dat je genoeg foto’s maakt en van elke ruimte, als je woonkamer. Een goede optie is ook om 360 graden foto’s te maken of foto’s met een groothoeklens. Hierdoor krijgen mensen een compleet beeld van de woning en de indeling.

4. Ruim op

Een van de belangrijkste dingen is een opgeruimd en schoon huis. Dit is al belangrijk bij het maken van foto’s maar later ook tijdens de bezichtigingen. Zorg dat je huis netjes is en haal persoonlijke spullen weg. Zorg verder dat alles goed schoon is en het lekker ruikt in huis. Een goede tip is om koffie te zetten voor de bezichtiging, dit geeft een huiselijk gevoel.

5. Social media

Zet je huis niet alleen op de bekende huizensites zoals Funda, maar deel het ook op sociale media. Hierdoor bereik je nog meer mensen en dus ook potentiële kopers. Het is ook erg handig als de makelaardij sociale media heeft. Zij kunnen je huis dan ook daarop zetten.

Als laatste nog een kleine bonus tip: zorg voor ruimte achter je bank en andere meubels zoals je bed. Hierdoor creëer je schaduw en dit geeft de illusie van ruimte. Je huis lijkt dan dus groter.