Steeds meer mensen overwegen om hun huis te verkopen zonder gebruik te maken van de diensten van een makelaar. Dit is vooral een kosten gerelateerde overweging. De vraag is echter of particuliere verkoop de meest ideale oplossing is als er ook nog andere zeer praktische mogelijkheden zijn om een huis te verkopen zonder makelaar.

Huis verkopen met of zonder makelaar?

Nu het een hele gunstige tijd is om een woning te verkopen, overwegen veel mensen om hun huis zelfstandig te verkopen. Hierbij nemen ze dus géén makelaar in de arm. Zowel een woning verkopen met als zonder makelaar heeft voor- en nadelen. Een makelaar neemt immers veel zorg uit handen en beschikt over een expertise waarover de verkopers van een woning vaak niet over beschikken. Aan deze service hangt echter wel een hoog prijskaartje. Veel makelaars vragen immers een behoorlijke vergoeding voor hun diensten. Daarnaast streven de makelaars uiteraard naar de hoogste verkoopprijs waardoor het soms langer duurt voordat een woning verkocht wordt. Dit kan in de praktijk niet aansluiten bij de wensen van de verkopers als zij er belang bij hebben om een woning snel te verkopen. Dit kan het geval zijn als zij dubbele woonlasten hebben of de opbrengst van de woning snel nodig hebben.

Mogelijkheden verkoop huis zonder makelaar

Het is uiteraard een optie om als particulier een woning zelfstandig te verkopen maar dan zal de verkopend partij hete gehele proces zelfstandig moeten doorlopen. In veel gevallen ontbreekt de kennis en de tijd hiervoor. In dat geval is het een praktische keuze om gebruik te maken van de andere mogelijkheid voor de verkoop van een woning zonder makelaar. Een huis verkopen zonder makelaar kan immers ook door gebruik te maken van de service van een organisatie die zich richt op het direct kopen van woningen. In dat geval kan een woning binnen een zeer kort tijdsbestek zijn verkocht.

Procedure van het direct huis verkopen

De procedure van het direct huis verkopen is eenvoudig. Na het aangeven van de intentie om de woning te verkopen, zal de verkopende partij worden bezocht door een makelaar om het huis te taxeren. Op basis van deze gratis taxatie zal een bod worden uitgebracht. Dit bod zal tussen de 75% tot 85% van de marktwaarde van uw woning liggen. In ruil hiervoor hebben de verkopers de zekerheid dat hun woning op een snelle en eenvoudige wijze verkocht is en worden zij vrijgesteld van onkosten zoals de kosten voor de gang naar de notaris. Een ander groot voordeel is dat de woning van het huis binnen een week geregeld kan zijn. De verkopers van een huis worden op deze manier volledig ontzorgd, zonder dat een makelaar hier een rol in heeft (en achteraf een flinke factuur stuurt).