Op zoek naar inspiratie voor een romantische tienerkamer? Of je nu all the Cinderella way wilt gaan of gewoon schattige details in de kamer wilt, er zijn ideeën genoeg!

Meisjesachtig?

Romantisch wordt vaak gekoppeld aan meisjesachtig. Van mij mag iedereen kiezen voor romantiek in huis, maar feit is dat puberjongens nu eenmaal niet gauw voor zoet en schattig kiezen. Voor hen zijn weer andere mogelijkheden; met industriële spullen in het interieur krijg je bijvoorbeeld een stoere tienerkamer. Stoere dingen kun je prima combineren met lieflijke dingen, mixen is juist leuk!

What a girl wants

Voor mij is het al een tijdje geleden dat ik een puberleeftijd had. Ik kan wel zeggen dat mijn kamer lekker meisjesachtig was; vol glimmende tierlantijntjes, kleurige hangers en kussens in allerlei printjes. De meeste meiden hebben wel een idee over wat ze wel en niet mooi vinden. Laten we zeggen dat er de wens is om romantiek en warmte uit te stralen. Hoe richt je dan zo’n romantische tienerkamer het beste in?

Ga voor een goede basis

Smaken veranderen nog wel eens, zeker van een tienermeid. De kunst is om een goede basis te kiezen. Als basis zijn neutrale kleuren zoals wit- en pasteltinten geschikt. Zorg ook voor een muur of paneel die juist makkelijk kan veranderen van stijl. Deze biedt ruimte voor behang met een fijne barokprint of een volwassen kleur als rood. En als er behoefte is aan iets nieuws, kun je dat stukje muur in een wip een ander tintje geven.

Typische meidenkamer

Wat hoort er vervolgens allemaal in de kamer? Een tienermeid heeft een functioneel bureau nodig om aan te studeren en frutselen. Is het tijd voor een nieuw bed? Kies dan een twijfelaar of tweepersoonsbed, zodat deze meegenomen kan worden bij het op zichzelf gaan. Deze basismeubels zijn te vinden in diverse stijlen. Een hemelbed met lampjes is natuurlijk romantisch, maar ook een bed met vintage spijlen kan een goede basis zijn. Ook een ruime kledingkast, grote passpiegel en een kaptafel met schattige opbergdoosjes horen bij de basisbenodigdheden voor een typische meidenkamer.romantische tienerkamer

Volwassen in een romantische tienerkamer

Zachte kleuren en vormen staan centraal in een romantisch interieur, maar het moet ook weer niet te lief en kinderachtig worden. Een barokke stijl is perfect; hartstikke volwassen! Geef dat oude tafeltje een likje verf en deze straalt een moderne baroksfeer uit. Ook brocante is bij uitstek geschikt voor lieflijke, landelijke sferen. Eigenlijk passen alle meubelen met een vintage touch goed binnen een romantische tienerkamer. Het is een leuk idee om op deze leeftijd een bank op de slaapkamer te hebben, waar ze met hun vrienden gezellig kunnen zitten. Leren Hoekbanken bieden bijvoorbeeld veel zitruimte en geven een volwassen sfeer.

Sprookjesachtige details

Niet zo van de frutsels? Een bloemensnoer met lampjes of een vrolijke sprei is een lekkere finishing touch. Ook bloemen en planten horen bij een romantische tienerkamer. Is daar geen ruimte voor? Toffe muurstickers of sierkussens met bloemenprint zijn alternatieven. Ook een mooie kandelaar kun je meestal prima kwijt. Wil je juist wel volledige, sprookjesachtige romantiek? Vul dan de kamer aan met kanten gordijnen, gehaakte plaids en roze kaarsen. Zo kom je tot het perfecte paleisje!