Maar dan wil je ze wel wat te bieden hebben, natuurlijk. Behalve ongeremd jezelf zijn is er namelijk nog veel meer dat je kunt doen om het je gasten te behagen.

Krijg je alleen maar vrienden en familieleden over de vloer, dan is er natuurlijk beduidend weinig aan de hand. Op hun voorkeuren en smaken ben je inmiddels wel ingespeeld. Maar hoe zit dat dan met mensen die je niet iedere dag ziet of waarmee je nog geen kennis hebt gemaakt?

Uiteraard ben jij zo bedachtzaam om iedereen naar hun voorkeuren te vragen. Dieetwensen zijn er om te respecteren, anders komt niemand ooit nog bij je eten. En verder zorg je er uiteraard voor dat je woning er aantrekkelijk uitziet voor debuterende gasten. En hoe kun je dat het beste aanpakken?

Verlichting

Misschien zijn er hoeken in je woning die weinig aandacht verdienen. In dat geval is die verbergen met meubels en kussens natuurlijk zelden een optie. In plaats daarvan leid je de blikken van je gasten gewoon weg door de verlichting in je kamer op andere plekken te laten rusten. Wellicht heb je staande lampen, tafellampen en spots in huis die allemaal hun specifieke taak hebben om je interieur nóg gezelliger te maken. En wat dacht je van kaarsen aan de eettafel en op de eventuele dressoirs eromheen? Verdere verlichting kun je dan tijdelijk wel uitschakelen; knusser wordt het namelijk niet!

Aroma’s

Met jouw kookkunsten bespeel je uiteraard de tongen maar eerst de reukorganen van je gasten. Het water moet ze in de mond lopen! Mara voordat het zover is, speelt hun neus ook een belangrijke rol in de vervolmaking van de perfecte sfeer. Zeker wanneer je een aangenaam huisparfum gebruikt, dat perfect bij de gelegenheid of het seizoen past! Deze kun je bovendien wanneer je wilt verwisselen. Bovendien hebben we het net over kaarsen gehad. Die zijn er ook in geurvarianten, waarmee je naast licht ook de heerlijkste aroma’s verspreidt. Bovendien behoren handige geurbranders tot de vele mogelijkheden op dit gebied.

Servies

Bij eten gaat het natuurlijk vooral om de smaak, daarvan zijn we ons terdege bewust. Maar de manier waarop een gerecht op borden of schalen komt te liggen is minstens zo belangrijk. Dat straalt namelijk uit dat je liefde hebt voor het kookvak – én voor je gasten! Je hebt immers alles uit de kast gehaald om iets verrukkelijks te bereiden en het ook nog eens op een aantrekkelijke wijze te presenteren! Daar zul je dan wel het allermooiste servies voor nodig gaan hebben. En gelukkig weet Blomus daar wel raad mee. Het simpele doch doeltreffende design met hoogwaardige materialen zorgt dat de diverse series van dit merk bij iedere setting passen. Eet smakelijk en geniet met z’n allen!