Een inbraak is voor de meeste mensen een grote nachtmerrie! Niet voor niets, want tijdens een inbraak kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Je hoeft opsporingsprogramma’s op televisie maar eens gezien te hebben, om te weten hoeveel geweld sommige inbrekers gebruiken. Hiernaast zul je je (waardevolle) spullen kwijt zijn én is het bovendien gewoon een heel naar idee dat er vreemde mensen in je huis hebben gesnuffeld. Wanneer je onverhoopt toch te maken krijgt met een inbraak in huis, is het belangrijk om te weten welke stappen je moet ondernemen. Neem de juiste beslissingen om de inbraakschade aan je woning zo snel mogelijk te kunnen herstellen. Het herstel van de inbraakschade voorkomt tevens dat inbrekers nog eens terug zullen komen. Zit jij in deze situatie? Raak niet in paniek en gebruik de tips uit dit artikel. 

Schakel de politie in voor het opnemen van de aangifte

Na een inbraak is het allereerst belangrijk om de politie in te schakelen. De politie kan eventuele inbraaksporen naar de daders veiligstellen. Daarbij neemt de politie direct de aangifte op, die nodig is om de kosten voor het herstel van de schade vergoed te krijgen. Mocht je ten tijde van de inbraak thuis zijn, dan kun je direct 112 bellen. In andere gevallen is het niet noodzakelijk om de politie met spoed in te schakelen. Denk niet dat er toch niets meer kan gebeuren of dat ze toch al gevlucht zijn. 

Tip! Maak zelf ook voldoende foto’s van de inbraakschade en probeer na de inbraak niet alles zo snel mogelijk te herstellen en op te ruimen. Dit dient als bewijs voor de verzekeraar, die de kosten voor het herstel van de inbraakschade zo sneller zal vergoeden. Bewaar deze foto’s ook goed zodat jouw situatie niet zal lijden onder andermans slordigheden of fouten. Je weet het maar nooit. 

Laat de inbraakschade aan huis herstellen

Nu de politie eventuele sporen heeft veiliggesteld, kan begonnen worden aan het herstel van de inbraakschade. Schakel hier een slotenmaker voor in. Veel slotenmakers zijn 24/7 te bereiken en bieden dan ook een spoedservice aan. Zo kun je ook op de late avond en zelfs in het weekend op hulp rekenen en weer rustig genieten van jouw nachtrust. Een slotenmaker zal de sloten in eerste instantie proberen te herstellen. Mocht dat niet lukken, dan kan de slotenmaker de kapotte sloten voor je vervangen. Lees verder op deze pagina, om te zien hoe het vervangen van sloten in z’n werk gaat.

Zorg ervoor dat je je snel weer prettig voelt in je eigen huis. Is er meer kapot gemaakt dan je lief is? Met een aantal low-budget interieur ideeën maak je het gauw weer gezellig in huis. En de schrik? Dat moet helaas gewoon slijten.. 22