Van een kinder- naar een puberkamer? Niet iedere tiener houdt van allerlei poespas. Maar of het nu gaat om een meisjespaleis, jongenshonk of iets daartussenin, stoere elementen doen het goed in het totaalplaatje. Een robuuste kruk of gekleurde statement items zijn bijvoorbeeld altijd mooi. Hier vind je inspiratie voor een stoere tienerkamer! 

Industrieel is stoer

Ook al klinkt ‘stoer’ je misschien kinderachtig in de oren, er vallen veel gave dingen onder deze noemer. Industriële meubels of details brengen een gewaagde en karakteristieke sfeer in huis. Deze zijn dan ook bij uitstek geschikt voor het inrichten van een stoere tienerkamer. Mix de ruige, industriële elementen met wat kleur en je hebt een prachtresultaat.

Gekleurde kisten en kasten

Op een gegeven moment kom je op een leeftijd waarop je je speelgoed niet meer in het zicht wilt hebben. Maar stiekem wil je ook niet alles wegdoen. Komt dit bekend voor? Een oplossing hiervoor is een ouderwetse kist of kast, zie afbeelding bovenaan. Hierin kan een tiener speelgoed kwijt, maar ook kan de gemiddelde hoeveelheid ’troep’ die een puber heeft hier terecht. Dit is een typisch statement item!

Kwalitatief tienerbureau

Een werkplek is essentieel voor pubers. Tieners brengen namelijk uren door met gamen, knutselen en studeren. Het bureau of de tafel moet dus functioneel zijn. Ben je bereid om te investeren in een goede werkplek? Dan kun je kiezen voor een hardhouten bureau en een solide bureaustoel. Zorg ook voor een goede plek om schoolspullen op te bergen. Natuurlijk kun je dit werkhoekje opleuken met een hippe cactus of met een humoristische poster aan de muur. 

Hout in interieur

Een lockerkast of een houten kast zijn een goed idee voor het interieur van een tienerkamer. Vooral onbewerkt hout of steigerhout oogt krachtig. Een prachtige houten kruk kan een tikje volwassenheid brengen. Op kekke plankjes of juist een simpele plank aan de muur kunnen spullen gezet worden die passen bij de nieuwe levensfase. Zo kun je zelf het thema verder invullen en later gemakkelijk aanpassen. Leef je dus uit met frutsels en frummels, een strak design of wat je maar wilt. 

stoere kast kleur tienerkamer

Volwassen kleuren

Combineer de houten meubels met een toffe, volwassen kleur en dan ben je een heel eind. Een groene kleur geeft bijvoorbeeld een rustige sfeer, terwijl je op rustige kleuren minder snel uitgekeken bent. In een mix met naturel houttinten past eigenlijk alle kleuren. Mix ook natuurlijke materialen erbij, zoals een kleed van schapenvacht. 

Gebruik huidige spullen

Niet alles hoeft vernieuwd te worden als je van een kinder- naar tienerkamer gaat. Eigengemaakte dingen zijn te allen tijde goed. Je kunt dingen hergebruiken! Oud speelgoed kan de basis vormen voor een leuk kunstwerk aan de muur. Een versleten kussen kan als nieuw worden met een zelfgemaakte hoes. Van een oud kinderstoeltje maak je gewoon een gaaf nachtkastje. Op deze manier behoud je wat van het historische en jeugdige karakter van de kamer. 

Enkele nieuwe accessoires

Kies ervoor om tijdloze meubels en accessoires in het interieur te brengen. Met een industriële lamp wordt de sfeer in de kamer bijvoorbeeld gelijk een stuk minder kinderachtig. Hippe opbergboxen of metalen draadmanden zijn tevens stoere sfeermakers. Doe ook de oude gordijnen weg en ga voor aluminium jaloezieën. Met deze veranderingen komt er in een wip een nieuwe stemming in de kamer!