Een heel nieuw interieur, iedereen wilt het op zijn tijd, maar er is niet altijd budget voor. Logisch, want een geheel nieuw interieur kan hoog in de kosten lopen. Toch hoeft dit je niet tegen te houden! Je kan namelijk met interieurfolie je interieur een geheel nieuwe look geven zonder te hoge kosten te maken. Ook is het veel milieuvriendelijker dan een geheel nieuw interieur aan te schaffen! Lees hier over de mogelijkheden van interieurfolie.

Alle varianten zijn mogelijk

Vrijwel elk ontwerp is mogelijk met interieurfolie. Hoe gek je het ook wilt maken, het is waarschijnlijk mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om verouderde meubels een hele nieuwe look te geven met een interieurfolie ontwerp dat helemaal is aangepast naar jouw wensen. Je kunt er ook voor kiezen om een grote oppervlakte zoals een bar of een aanrecht geheel aan te kleden met interieurfolie. Van glas en keramiek tot aan beton, op vrijwel elk soort oppervlakte kan de folie geplakt worden. Gooi je oude meubels dus niet zomaar weg, maar geef ze een nieuw leven door middel van interieurfolie. Lekker recyclen, ook nog eens goed voor het milieu!

Plakken van de folie

Als je zeker wil van zijn van een goed resultaat met je interieurfolie is het belangrijk dat de folie goed aangebracht wordt. Om dit juist te doen zijn er een aantal stappen die je moet doornemen. Je begint natuurlijk met het opmeten van de oppervlakte waar je wilt gaan plakken en daar pas je de sticker op aan. Daarna is het belangrijk om het oppervlakte waar je gaat plakken goed schoon te maken zodat er geen vieze stofresten onder de sticker komen. Dit draagt alleen maar bij aan het resultaat! Het transferpapier gaat daarna geplakt worden aan de klevende kant van de folie. Als je dit eenmaal hebt gedaan en je voelt dat het transferpapier er goed strak op zit, kun je folie aandrukken op het oppervlak. Dit moet vervolgens een paar minuten aangedrukt worden en daarna kun je het transferpapier eraf halen zodat de folie erop zit!

Als je geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van interieurfolie kun je zeker eens een kijkje nemen op raamfolie-winkel.nl. Hier vind je een uitgebreide collectie en kun je informeren naar alle mogelijkheden per situatie. Advies helemaal afgestemd op jouw wensen!

Bekijk meer inspiratie voor de leukste Do It Yourself woonideeën op onze website.