Stel je kiest niet voor Triple Play. Je kiest dus niet voor een drie-in-1 of alles-in-een abonnement. Je bent op zoek naar het beste internetabonnement. Ook voor het internet vergelijken, het zoeken naar het beste internetabonnement, kun je de website internetvergelijken.nl gebruiken. Hoe doe je dat? Door bovenaan de website alleen Internet aan te vinken. Er verschijnen dan aanbieders van internetabonnementen in beeld.

Waarom kiezen voor een nieuwe internetprovider?

Je abonnement bij een internetprovider heeft doorgaans een bepaalde looptijd. Verloopt het abonnement bij je internetprovider bijna? Dan kun je op zoek gaan naar een andere internetprovider. Overstappen is wellicht aantrekkelijk. Wellicht krijg je bij ge nieuwe internetprovider een welkkomstkorting. Je betaalt dan bijvoorbeeld de eerste drie maanden een gereduceerd bedrag voor je internetverbinding.

Welke internetverbinding past bij jou?

Je kunt kiezen uit verschillende aanbieders. Ook kun je kiezen uit kabel, ADSL of glasvezel. Heb je besloten om draadloos te gaan internetten? Dan moet je thuis een modem installeren. Je kunt dit, doorgaans tegen betaling, ook door de internetprovider laten doen. De snelheid van dit draadloze internet is Afhankelijk van de verbinding. De maximale snelheid van ADSL is maximaal 200 MB/s, terwijl de snelheid van glasvezel maximaal 500 MB/s is. Besluit je om te gaan internetten via de kabel? Dan is de maximale snelheid ook 500 MB/s.

Bepaal de snelheid die je nodig hebt

Uiteraard kun je kiezen voor snel internet. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Vraag je dus af of je snel internet echt nodig hebt. Het is niet altijd nodig om te kiezen voor het snelste internet dat door een provider wordt aangeboden. Stel je gebruikt het internet vooral om te gamen en voor het online kijken van films. Dan heb je snel internet, dus minimaal 40Mbs, nodig. Het ligt dan voor de hand om te kiezen voor glasvezel of voor kabel. Stel je gebruikt het internet voornamelijk om te maken en om een enkele keer online een film te bekijken. Je hebt dan geen erg snelle internetverbinding nodig. Eem minder snelle internetverbinding voldoet ook aan je behoefte. Je kunt zo geld besparen, want een minder snelle internetverbinding is vaak veel goedkoper.