Als je net op jezelf bent gaan wonen, heb je ongelooflijk veel kosten die je moet maken. Misschien moet je nieuwe meubels gaan kopen, zoals een bank en een bed, en daarnaast wil je natuurlijk ook je muren schilderen of behangen. Hiernaast is het ook belangrijk om servies te kopen, zodat je in je eigen huis ook kunt eten. Hoe vervelend de kosten ook zijn, is het voor de lange termijn een goed idee om kwalitatieve spullen aan te schaffen. Zo kunnen de spullen veel langer mee, en hoef je ze ook niet snel opnieuw te kopen als ze kapot zijn gegaan. In deze blog wordt besproken hoe jij je beste pannenset aan kunt schaffen, en welke pannen je het hardst nodig hebt. 

Bedenk je hoe vaak je kookt

Voordat je pannen aanschaft, is het een goed idee om na te gaan hoe vaak je deze ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Sommige mensen staan namelijk elke dag intensief in de keuken, terwijl de ander liever een paar dagen in de week wat te eten besteld of zelf uit eten gaat. Voor de mensen die minder snel koken is het aan te raden om een aantal goede basis pannen aan te schaffen: een grote koekenpan, een wok en een aantal kookpannen zijn al een goed begin. Wil je juist vaker aan de slag, of wat meer culinaire gerechten koken? Dan is het misschien ook een goed idee om een grillpan aan te schaffen, of bijvoorbeeld een paellapan. 

Hoeveel budget heb je te besteden?

De volgende stap is bedenken hoeveel budget je kan misschien voor nieuwe pannen. Als je al veel geld in de verhuizing hebt gestopt, dan zijn pannen misschien niet de eerste dingen die je koopt, of je hebt bijvoorbeeld nog wat oude pannen over van het huis waar je vandaan komt. Maar, op een bepaald moment zal je toch een goede pannenset moeten hebben. Er zit over het algemeen veel variatie in de prijzen van pannen. Je zou heel duur kunnen kopen, maar voor een aantal tientjes kunnen ook veel pannen gekocht worden voor een goede kwaliteit. Op topkoop staan veel pannen beschreven met de bijbehorende voordelen en nadelen. Hier zit ook de prijs bij. Zo kun je goed kijken hoeveel welke pan kost.

Pannen delen

Ga je misschien samenwonen met huisgenoten of met je partner? Dan kan je de prijzen van de pannen ook altijd nog met elkaar delen. Door de pannensets samen aan te schaffen ben je zelf veel minder geld kwijt, net als de ander. Zo is er mogelijk ook nog ruimte om andere leuke dingen te kopen voor je keuken, en kunnen jullie samen de meest bijzondere gerechten klaarmaken. Veel kookplezier!