Voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen is het belangrijk om alle voordelen goed op een rijtje te zetten. Op deze manier kom je er namelijk achter of deze investering het waard is in jouw situatie. Ben je benieuwd naar het aanbod van verschillende bedrijven? Dan kan je gemakkelijk een offerte aanvragen van zonnepanelen via Offerte.nl. Als je nog niet helemaal overtuigd bent, lees je hier 5 voordelen van zonnepanelen. 

Eigen energie opwekken

Met behulp van zonnepanelen wek je jouw eigen energie op. Het is dus bijna niet meer nodig om stroom van een energieleverancier te gebruiken. Stroom van zonnepanelen is veel voordeliger omdat je gratis gebruik kan maken van de zon. Als je te weinig energie opwekt, kan je altijd nog extra stroom van de energieleverancier gebruiken. Je betaalt in ieder geval veel minder geld aan energiekosten. 

Groene energie

De energie die je opwekt met zonnepanelen is groene energie. Dit betekent dat de energie duurzaam en dus ook milieuvriendelijk is. Zonne-energie is een duurzame vorm van energie omdat je eindeloos gebruik kan blijven maken van de zon. Stroom van een energieleverancier wordt vaak niet via een duurzame manier opgewekt en is ook niet hernieuwbaar. Met zonnepanelen belast je dus het milieu niet. 

BTW terugvragen

Het aanschaffen van zonnepanelen kan erg duur zijn, maar hou er rekening mee dat je de BTW mag terugvragen. Wanneer je namelijk zonnepanelen installeert, word je gezien als ondernemer omdat je energie opwekt. Je mag dan dus de BTW terugvragen bij de belasting.  Het BTW percentage voor zonnepanelen is 21%. Hiermee bespaar je dus flink op de aankoop. 

Lange levensduur

Zonnepanelen zijn een dure investering, maar ze gaan ook jarenlang mee. Hierbij is het wel belangrijk om de zonnepanelen door een expert te laten installeren. Op deze manier heb je de grootste kans op een goede kwaliteit. Je kan dan jarenlang genieten van de voordelen van zonnepanelen. Er is ook niet veel onderhoud nodig; de zonnepanelen doen automatisch hun werk. 

Je verdient de investering terug

Een grote investering wil je natuurlijk wel terugverdienen. Met zonnepanelen verdien je de investering terug doordat je bespaart op energiekosten; je wekt immers je eigen energie op. Investeren in zonnepanelen kent ook weinig risico’s. De zonnepanelen zullen namelijk altijd energie opwekken, waardoor je automatisch je geld terugverdient.