Nog 2 maanden totdat het weer kerst is, dus het wordt alweer bijna tijd om onze woningen een sfeervolle uitstraling te geven met leuke kerstaccessoires. Maar, wil jij wel eens wat anders dan de normale kerstboom? In dit artikel geven we je 3 tips hoe je jouw woning sfeervol kunt aankleden met alternatieve kerstdecoratie, houten kerstbomen en kerstverlichting.

1. Combineer je kerstkaarten met verlichting

We doen het steeds minder, maar mocht jij nog steeds kerstkaarten ontvangen, dan hebben wij een leuke tip voor je! Hang een slinger met kerstlampjes op aan de muur. Zorg dat de slinger niet waterpas hangt, maar creëer een mooie kronkelende slinger. Dit kun je doen met behulp van spijkers. Sla wat spijkers in de muur op verschillende hoogtes. Hang vervolgens de slinger aan de spijkers op. Plak vervolgens met een doorzichtig plakbandje de kaarten op aan de slinger. De spijkers kun je weer mooi wegwerken door er wat gekleurd lint aan vast te knopen. Zo heb je een mooie sfeervolle kerstslinger.

2. Ooit gedacht aan raamtekeningen?

Een type versiering die niet snel in iemands gedachten zal opkomen bij de kerstdagen is een raamtekening. Terwijl de ramen zich erg goed lenen voor hele leuke kerstdecoraties. Via Google kun je allerlei leuke ontwerpen vinden die je kunt downloaden. Tevens vind je gehele stappenplannen waarin haarfijn uitgelegd staat hoe je een raamtekening maakt. Combineer de tekening ook met andere decoraties, om je raamzijde optimaal sfeervol te maken. Denk bijvoorbeeld aan kerstkransen of een kerststal.

3. Liefhebber van hout? Neem een houten kerstboom!

Voor veel mensen is de natuurlijke kerstboom de kers op de taart qua kerstdecoraties. Een mooi aangeklede boom zorgt natuurlijk ook voor veel sfeer. Maar, heb je weleens gedacht aan een houten kerstboom? Hout geeft je kamer namelijk een warme uitstraling. Tevens kun je een houten kerstboom ook elk jaar weer gebruiken. Erg duurzaam dus! Je kunt de boom mooi versieren met lampjes, kerstballen, slingers en allerlei andere decoraties.

Voor meer blogs over kerst bekijk je de kerstblogs van Wonen Inside.