Veel mensen denken dat steigers enkel voor bedrijven bedoeld zijn. Dit is echter niet het geval! Het in huis hebben van een steiger is namelijk super handig voor bepaalde klussen. Meer daarover vertellen we in dit artikel!

Waarvoor gebruik je een steiger?

Je denkt misschien: “Waar heb ik in hemelsnaam een steiger voor nodig thuis?”. Echter kan een steiger bij verschillende soort klussen van pas komen. Allereerst zal om de zoveel tijd je huis geschilderd moeten worden als je het een beetje fatsoenlijk wilt houden. Of het nou gaat om de kozijnen buiten of de muren en deuren binnen, een steiger is hierbij ideaal. Dat lees je goed, want er bestaan namelijk ook speciale steigers voor binnen!

Naast schilderen kan een steiger bij tal van andere klussen van pas komen. Bijvoorbeeld bij het reinigen van je gevel, behangen en andere zaken op hoogte.

Waarom een steiger?

Oké, een steiger is dus multifunctioneel inzetbaar. Maar je kunt toch ook gewoon een ladder gebruiken voor dergelijke klussen? Dat kan zeker. Echter is een steiger een stuk handiger om verschillende redenen. Allereerst heb je veel meer ruimte. Je kunt met de steiger in één keer bij een groot deel van een muur, terwijl je met een ladder maar een beperkt bereik hebt. Een ladder zul je dus voortdurend moeten verplaatsen, terwijl je op een steiger lekker door kunt werken! Ook kun je zaken als gereedschap op je steiger kwijt, zonder dat deze vallen of dat je steeds naar beneden moet om wat te halen. Tot slot sta je op een steiger recht en stabieler dan op een ladder, wat het werken dus een stuk veiliger maakt.

raamdecoratie

Welke soort steiger?

Een steiger is dus inderdaad super handig. Maar welke soort steiger heb je nodig? Er zijn namelijk verschillende soorten steigers. Zoals al kort beschreven is één daarvan de zogeheten kamersteiger voor binnen. Voor buitenshuis is de rolsteiger erg populair. Deze kan namelijk eenvoudig verplaatsen met de zwenkwieltjes die eronder zitten. Een goede rolsteiger koop je op rolsteiger.net.

Waarom kopen i.p.v. huren?

Als je er over nadenkt gebruik je een steiger stiekem toch vaker dan je in eerste instantie zou denken. Bedenk maar eens hoe vaak er in of rondom je huis iets geschilderd moet worden. Wanneer je hier iedere keer een steiger voor moet huren ben je op de lange termijn meer geld kwijt dan wanneer je er eentje koopt. Bovendien zit je ook niet steeds met het op en neer vervoeren er van! Een steiger kopen is dus voor veel mensen een goed idee.