Thuiswerken is natuurlijk ideaal. Niet meer vroeg eruit om te reizen naar kantoor en lekker vanuit huis werken. Echter is een goede thuiswerkplek ontzettend belangrijk. Je wilt natuurlijk productief en zonder lichamelijke klachten vanuit huis kunnen werken. Het inrichten van een thuiskantoor is lastiger dan gedacht, daarom geven we vijf handige tips!

1. Voldoende verlichting

Een lichte werkplek zorgt ervoor dat je productiever en creatiever kunt werken. Bij het inrichten van je thuiswerkplek is voldoende verlichting dan ook essentieel. Je bureau in de buurt van een raam zetten is natuurlijk de beste optie, maar heb je niet die mogelijkheid? Zorg dan voor een lamp met zachte verlichting waar je geen hoofdpijn van krijgt.

2. Denk aan de ergonomie

Ergonomisch werken wordt steeds belangrijker. Bijna alle kantoren in Nederland zijn voorzien van ergonomische kantoormeubelen, zodat werknemers de werkplek op hun lichaam kunnen afstellen voor een gezonde zithouding. Het aanschaffen van een verstelbaar bureau en ergonomische bureaustoel is dan ook zeker een aanrader. Ga naar deze webshop voor kantoormeubilair waarmee je urenlang comfortabel en zonder pijnklachten kunt werken.

3. Planten

Deze tip had je waarschijnlijk niet verwacht, maar planten op je werkplek zorgen voor vele voordelen. Planten zorgen voor minder stress en geven je werkplek meer sfeer. Door de luchtzuiverende eigenschap van planten verbetert de luchtkwaliteit op je werkplek. 

4. Voldoende opbergruimte

Om productief te kunnen werken op je thuiswerkplek heb je natuurlijk een opgeruimd bureau nodig. Werken aan een bureau vol rommel werkt niet fijn. Zorg daarom bij het inrichten van je thuiskantoor voor voldoende opbergruimte.

5. Planning op de muur

Een grote kalender, desk planner of whiteboard op je thuiswerkplek dat je maandelijks kan aanpassen is ideaal. Het werkt inspirerend en zorgt ervoor dat je tijdens je werkdag herinnerd wordt aan je doelen en to-do-lijst. Zet aan het begin van elke maand je planning op de kalender of het whiteboard om zicht te houden op je goals.

Naast een grote planning voor het opschrijven van doelen is een klein to-do-lijstje op je bureau ook erg handig. Het is fijn om dagelijks een to-do lijst te maken en deze af te strepen. Een combinatie van een grote planning en een to-do-lijstje is vaak ideaal, maar kies vooral voor de methode die voor jou het beste werkt.