Als je op zoek bent naar sfeervolle nieuwe raamdecoratie dan ben je met shutters aan het juiste adres. Deze binnen luiken passen eigenlijk in ieder interieur. Of je nu gaat voor strak en minimalistisch, voor landelijk en warm of voor stoer en industrieel. Met een shutter zit je altijd goed. verschillende kleuren en de houtstructuren geven de look die jij wenst.

Shutters voor verschillende type ramen

Het fijne van deze raamdecoratie is dat het precies op maat gemaakt wordt. Het kan dus ook voor een rond raam, schuin raam of een draai kiep raam gemaakt worden. De luiken worden niet tegen het glas aan geplaatst dus ideaal om te combineren met horren. Een shutter kan ook als schuivend paneel of als openen slaande luiken gemaakt worden. Het meten en monteren is echt precisie werk, laar dit dus altijd door een specialist doen.

Privacy

Deze binnen luiken bestaan uit horizontale lamellen. Deze kun je kantelen om jouw doorkijk te bepalen. Zo creëer je privacy wanneer je dit wilt, terwijl je zelf nog wel naar buiten kunt kijken. Dit geldt uiteraard ook voor het zonlicht. Kantel je de lamellen tegen het felle licht dan behoud je nog steeds je zicht. Natuurlijk kun je de lamellen ook helemaal dicht zetten zodat je in de avond niet te koop zit.

Een shutter en een hor

Veel raamdecoratie producten hangen dicht tegen het glas een waardoor horren soms lastig te plaatsen zijn. Een shutter kan op verschillende plekken geplaatst worden waardoor de horren erachter geplaatst kunnen worden. Let wel op dat dit verschilt per type raam. Laat daarom de montage over aan een specialist zoals Luxaflex.

Materiaal en stijl

Deze luiken worden gemaakt van verschillende materialen. Denk hierbij aan verschillende hout soorten maar ook kunststof. Een kunststof shutter is bijvoorbeeld ideaal voor in de badkamer. Er zijn glad gelakte lamellen voor een strakke uitstraling. Er zijn ook lamellen met structuur. Dit geeft een stoere look. De materiaalkeuze, kleur en structuren hebben dus invloed op de stijl. Hierdoor zijn een shutters dus in veel woningen een hele goede keus.

Met zoveel keuzes is een advies erg belangrijk

Waar plaats ik de shutter of mijn horren, hoe moet ik het meten en welk houtsoort kan op welke maat gemaakt worden? Er zijn veel opties met deze raamdecoratie. Laat u altijd adviseren en laat het meten en monteren over aan een specialist. Meer lezen over shutters? Lees dan hier meer erover.