Ben jij al helemaal up-to-date van de nieuwste kastentrends voor 2022? Wij praten je in dit blog helemaal bij en delen de vijf grootste kastentrends. Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor een nieuwe kast of gewoon benieuwd bent? Lees snel verder.

Trend #1 Industriële wandkasten

Je bent er fan van of je bent het niet. De industriële wandkast is er eentje die blijft! Een wandkast die industrieel is kan je gebruiken als opvallend wandmeubel of als kast voor leuke decoratie. Denk aan boeken, plantjes, kaarsen en beeldjes. In de dichte lades en kast kan je ook lekker veel spullen kwijt uit het zicht. Ideaal dus!

Wil je een stoere industriële stijl combineren met chique interieur? Dan is de industriële wandkast daarvoor de uitgelezen kans. Vul de kast met stijlvolle items en je hebt een uniek en persoonlijk statement meubel in je kamer staan.

Trend #2 Ronde en organische vormen

Een trend die in 2021 opkwam en in 2022 zeker zal blijven, is de trend van ronde en organische vormen. Meubels en decoratieve items met ronde vormen zie je steeds vaker. Zo ook ronde kasten. Het lijkt op het eerste gezicht misschien wat vreemd en onpraktisch, maar ze geven een leuke twist aan je interieur.

Trend #3 Natuurlijk materiaal

Met de opkomst van duurzaamheid en groen leven, wordt het gebruik van duurzame materialen steeds populairder. In 2022 verdwijnt deze trend zeker niet. Nee, we doen er zelfs nog een schepje bovenop! Dit jaar zien we kasten in allerlei soorten natuurlijke materialen en voornamelijk hout. Een mooie authentieke houten kast past namelijk in elk interieur. Licht en donker hout doen het allebei goed dit jaar.

Trend #4 Weg met stress, je interieur helpt je

Het kalme kleurenpallet met lichte tinten is helemaal hot. In deze trend staat de eenvoud in je interieur centraal. Je creëert rust en kalmte in je huis door geen heftige kleuren te gebruiken en dicht bij de aardse lichte kleuren te blijven. Een crèmekleurige kast past daar fantastisch bij!

Trend #5 Herfstige kleuren

Om helemaal dicht bij de natuur te blijven, naast het gebruiken van natuurlijke materialen, zien we ook steeds meer natuurlijke kleuren in interieur voorbij komen. Deze kleuren komen vaak van het herfstpallet. Denk hierbij aan kleuren als blauw, bruin, oranje en groen. Door deze kleuren te combineren, creëer je een prachtige en warme sfeer.

Welke kast hier goed bij past? Een donkere houten kast zal het erg goed doen bij de herfstkleuren!