Kerstmis is de ideale periode om een nieuwe stijl in huis te halen. Voor 2017 zijn er verschillende kersttrends, zoals een mix van opvallende tinten met pastelkleuren of een kerstboom met een botanische look. Welke trends passen het beste bij jouw interieur?

Glamoureuze en lichte tinten

Een gave kersttrend in 2017 zijn glamoureuze en lichte kleuren. Combineer opvallende tinten zoals roségoud of metallic zilver met fijne pastelkleurtjes en je hebt een rustige en vrolijke feestuitstraling!

Met lichtkleurig houtwerk, champagnekleurige kerstballen en metalen figuurtjes heb je een succesformule in handen. Deze stijl is ook nog eens gemakkelijk toe te passen voor je kersttafel: voor inspiratie kun je gewoon naar het servies in je keukenkast kijken. Waarschijnlijk heb je de meeste dingen al in huis om een bijpassende maar toch feestelijk versierde tafel te creëren.

Het mooie aan neutrale, simpele elementen van kersttrends als deze is dat je ze vaker kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruiken voor een lentebloemstuk of een volgend kerstfeest. Zeker materialen als hout en metaal zullen nooit uit de tijd raken. Dus, reden te meer om wat mooie basics aan te schaffen.

Natuurlijke, botanische look

Natuur in huis is altijd goed. Zeker in een industrieel of modern interieur passen groene sfeermakers perfect. Met de botanische kersttrend kun je de plank niet misslaan!

Kerstbomen hebben van zichzelf een natuurlijke look, maar die verdwijnt vaak door alle versieringen. Bij deze trend wil je dat juist níet. Wanneer je eikels, dierfiguurtjes en mooie houten elementen gebruikt, behoud je de natuurlijke uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om geen kerstboom in huis te zetten, maar gewoon je huidige planten en woonaccessoires in kerststijl te decoreren.

En de rest van je huis dan? Ook andere kamers kleed je makkelijk aan in deze botanische stijl. Plaats wat dennenappels met lichtjes in een vaas, hang losse takken op in de hal en gebruik het mos van dat oude kerststuk voor een hippe krans. Zo waan je je de komende weken in een heerlijke, natuurlijke kerstsfeer. 

Klassieke nostalgie

Yes, weer terug van weggeweest: de traditionele rood-groen-goud sfeer! Deze klassieke kersttraditie is een van de kersttrends die steeds maar blijven terugkomen. Dit jaar helemaal hip is om de welbekende elementen te combineren met een nieuwe kleurtje, namelijk bruin. Centraal staan allerlei traditionele versieringen. Daarbij kun je het zo bont maken als je maar wilt!

Wanneer je je interieur helemaal wilt onderdompelen in deze klassieke kerstmisstijl, denk dan aan het ophangen van een mistletoe. Ook juten stofjes, krijtborden en houten speelgoed horen er allemaal bij. Peperkoekhuisjes en notenkrakers mogen ook zeker niet ontbreken. Heb je extra inspiratie nodig? Ga vooral bij oma op zolder op zoek naar vintage items. Met unieke eyecatchers maak je het ouderwets gezellige plaatje compleet.

En tot slot, in navolging van de Britten en Amerikanen hang je natuurlijk een rij sokken bij de kachel (of gewoon in de kerstboom). Nu maar hopen dat de kerstman er iets in stopt!