Verhuizen, het is niet iets wat je zomaar elke dag doet. Een verhuizing is meestal een volgende stap in je leven en is dus best wel een ding. Buiten deze mooie gedachte erover, kun je ook niet ontkennen dat het eigenlijk gewoon een rotklus is waar veel tijd en energie in gaat zitten. Je wilt hier eigenlijk zo snel mogelijk vanaf zijn en met deze tips ben je dat ook!

Begin niet zomaar ergens aan

Aan een verhuizing beginnen zonder een duidelijk plan te hebben is absoluut niet aan te raden. Je moet van tevoren echt voor ogen hebben waar je aan gaat beginnen en hoe je dit aan wilt pakken. Maak dus vooraf een planning en een to-do lijst, zodat je ook elke keer wat van je lijstje af kan strepen. Dit geeft enorm veel voldoening! Als je zomaar aan je verhuizing gaat beginnen zonder dat je een duidelijk plan voor ogen hebt, raak je alleen maar in de stress. Je omgeving zal je hier ook dankbaar voor zijn!

Hou een systeem aan tijdens het inpakken

Je hebt al gauw de neiging om alles zomaar in een doos te gooien zodat de ruimte zo snel mogelijk leeg is. Hiermee denk je veel tijd te besparen, maar dit is toch echt niet het geval. Als je je spullen strategisch inpakt, kan het je vooral tijdens het uitpakken heel veel geld schelen. Als je ruim van tevoren begint met inpakken, hoeft dit echt niet zoveel tijd te kosten. Check bijvoorbeeld welke spullen je niet perse nodig hebt, dan kun je die alvast inpakken. Dit geeft jezelf meer overzicht en rust! Als je uiteindelijk gaat uitpakken, ben je blij als je een systeem hebt aangehouden. Het inpakken per kamer zorgt er uiteindelijk voor dat je de dozen meteen in de juiste kamer kan zetten en je dus niet meer onnodig veel hoeft te sjouwen met allemaal spullen. Zo kun je makkelijk en snel door en staat alles binnen een mum van tijd op zijn plek!

Bedank je netwerk

Grote kans dat je tijdens je verhuizing hulp van je familie en vrienden moet inschakelen. Verhuizen is namelijk bijna niet te doen in je eentje. Als je het geluk hebt dat je netwerk je komt helpen met je verhuizing, zorg er dan ook voor dat je ze op een gepaste manier bedankt! Zo hou je het gezellig en weet je in ieder geval dat ze bij een eventuele volgende keer ook weer voor je klaar staan.

Heb je echt geen zin om je verhuizing zelf te regelen? Ook heel begrijpelijk. In dat geval kan je een verhuisbedrijf inhuren die alles van A tot Z voor je regelen. Ideaal natuurlijk! Zo hoef jij in ieder geval niet in de stress en de rommel te zitten.