Een badkamer moet functioneel zijn, maar ook mooi. Je bent er namelijk vaak te vinden. Dus waarom zou je niet gaan voor een kleurige badkamer? Ben jij niet bang voor een beetje kleur in huis? Lees dan gauw verder en bekijk welke tips jij kunt gebruiken!

Je persoonlijke hamam

Met basic elementen, zoals houten meubels, sla je de plank nooit mis. Aanvullen of restylen met kleur kan gemakkelijk met accessoires; denk aan een fleurige wasmand of hammandoeken. Je kunt het echter ook groots aanpakken en bijvoorbeeld een wand betegelen of een muur verven. Of ga voor een wereldse badkamer met een mix van stijlen, patronen en materialen. Wat past bij jou?

portugese tegeltjes

Vloer of wand betegelen

Het is een investering, maar mooie tegels kunnen een badkamer maken of breken. Je hoeft natuurlijk niet je hele badkamer opnieuw te betegelen. Ook een enkele wand of een rand met tegels brengt kleur. Je kunt voor simpele kleurtegels gaan, maar ook voor indrukwekkend mozaïekwerk. Met Marokkaanse of Portugese tegeltjes aan de wand heb je een uniek patroon in huis. Wil je het simpeler maken voor jezelf? Ook een mooie poster brengt je in exotische sferen

Je favoriete spulletjes in het zicht

Sommige spullen zijn zo karakteristiek dat ze een plek in het zicht verdienen. Deze lievelingsdingen zet je op een mooie plaats, zoals een zelfgemaakte wandplank. Ook op een bohemian bijzettafeltje kun je je favoriete eyecatchers kwijt. Uiteraard kun je ook iets nieuws aanschaffen; misschien zou een leuke geurkaars of plant wel perfect staan?

Maak geen chaos van je kleurige badkamer

Diverse badkamerrommeltjes verstop je graag, zodat de badkamer geen chaos wordt. Met een kleurige badkamer ligt het gevaar op de loer om een overload aan prikkels te hebben. Begrijp me niet verkeerd, in een bohemian stijl past een mix van stijlen natuurlijk prima. Maar die lelijke badeendjes en oude lippenstiften kun je prima opbergen in leuke dozen. Zo komen de juiste dingen centraal te staan!

Unieke effecten

kleurige badkamer tegels

Oké, je hebt nu een deel van je spullen mooi neergezet en een deel van je spullen opgeborgen. Weer andere dingen kun je in een handomdraai opleuken. Zo creëert een ophangsysteem van oude waterleidingen of trapleuningen een authentiek effect, zie afbeelding. Ga bij de kringloop of doe-het-zelf-zaak langs en kijk of er dingen zijn die jij kunt gebruiken. Je kunt ook een ouderwetse spiegel van zolder halen of nieuw douchegordijn kopen. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. 

Doe-het-zelf inspiratie

Ook andere do-it-yourself-projecten maken de badkamer van je dromen. Je kunt je kranen bijvoorbeeld goud spuiten of een houten ladder gebruiken als droogrek. En tot slot, met een zelfgemaakte bloemenkrans of macramé hanger kun je je badkamer nóg fleuriger maken. Succes!